Sportfogadás

Sokat akarsz nyerni az NB I-gyel? Itt a tuti taktika!

Nagyon sok pénzt hoznak az 1-1-ek és a 2-2-k is, de van egy biztosabb taktika az NB I-ben!

13 forduló és 78 mérkőzés elteltével nagyjából azt a képet kapjuk, amit sejtettünk - élen a két legerősebb csapat, sereghajtó pedig a két leggyengébb. Fogadási szempontból sem tűnik annyira nagyon kacifántosnak az idei év, hiszen pozitív és negatív értelemben sem találunk bombameglepetéseket, egyedül talán a Loki jó szereplése váratlan. Azt azonban nem lehet mondani, hogy a mérkőzések többsége unalmasan telne, hiszen bombasztikus góltermést hoz a 2017/18-as évad, igencsak kimagasló, 2.99-es gólátlag volt eddig, amely minket is arra sarkalt, hogy kicsit jobban utánanézzünk a számoknak.

A statisztikák bújása után pedig arra lettünk figyelmesek, hogy a sok gól ellenére mégsem arra érdemes fogadnunk, hogy minden meccsen esik legalább három gól, hanem arra, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Aki a bajnokság eddigi 78 mérkőzésén megfogadta, hogy mindkét csapat szerez gólt, az 51 nyertes tippel, 12.12 egységgel és 15.5%-os ROI-val lett gazdagabb.

Ezzel szemben aki minden meccsre azt fogadta meg, hogy lesz legalább három gól, csupán egy egység profittal áll. És hogy mi erre a magyarázat?

Az idei szezon magasan leggyakoribb eredménye az 1-1 volt, szám szerint 12, míg a második helyen meglepő módon a 2-2 áll. Ezen két kimenetel "pofozói" óriási pluszban lehetnek, hiszen előbbire 6-7-szeres, utóbbira pedig 13-szoros átlagoddson lehet fogadni minden fordulóban.

Persze minden meccsen behúzni a 2-2-t túlzott bátorságra vall, hiszen már most több ilyen végeredmény született, mint tavaly egész évben, az viszont szembeötlő, hogy tavaly és két szezonnal ezelőtt is rengeteg 1-1 született.

Összegezve a statisztikai adatokat, látunk fantáziát abban, hogy amíg relatíve jó idő van és nem áztat minden pályát eső vagy hó, fogadjunk arra, hogy a mérkőzéseken mindkét fél betalál. A statisztikákat elnézve úgy tűnik, a csapatok javarészt támadó futballt játszanak, ebben pedig nagy segítség például, hogy a híresen defenzív MTK-t a szintén védekező focit játszó, de támadni is hajlandó Balmazújváros váltotta fel, míg a gólt szerezni alig képes Gyirmót helyett jött a Puskás Akadémia.

A hétvégi menü
   
Mérkőzés BTS szorzója
Újpest-Videoton 1.75
Mezőkövesd-Ferencváros 1.75
Balmazújváros-Honvéd 1.70
Debrecen-Paks 1.80
Haladás-Diósgyőr 1.70
Puskás Akadémia-Vasas 1.65
2017-10-28;212
239099