Kézilabda

A Győri ETO megóvta a vesztes BL-meccsét

A győri együttes a mérkőzés utolsó harminc másodpercében elkövetett bírói hibára hivatkozva megóvta a Rosztov-Don ellen 2017. október 21-én lejátszott Bajnokok Ligája meccsét. A hivatalos jogi procedúra elindult.

Hivatalos óvást juttatott el a Győri ETO csapata az EHF illetékes szervéhez a Női Kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 3. fordulójában lejátszott Rosztov-Don – Győri Audi ETO KC mérkőzéssel kapcsolatosan, jelentette be a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában Szabó Tamás, a klub nemzetközi igazgatója.

A 23-22-re elvesztett meccsen a hajrájában, a találkozó utolsó harminc másodpercén belül a Rosztov kapusa ahelyett, hogy letette volna a labdát, hogy csapatunk elvégezhesse a megítélt szabaddobást több lépést hátrált kezében a labdával. Ezzel egyértelműen megsértette a szabályokat, de a játékvezetők nem ítélték meg az ilyenkor járó kiállítást a szabálytalan játékosnak, valamint büntetőt az Audi ETO-nak, ezért a klub vezetősége úgy döntött, hogy megóvja a mérkőzést.

Az eset bárki visszanézheti ezen a linken, az óvás alapját jelentő esetet 1:21:06-nál látható.

A Győri Audi ETO KC határidőben teljesítette az óvás kritériumait, az EHF pedig visszaigazoltan befogadta azt és hamarosan döntést is hoz az ügyben.

Forrás: gyorietokc.hu