NB I

Böde döntött a Fradi-Újpest derbin

Címkék:

Nem hibázott a Videoton, meglepő győzelmet aratott a Balmazújváros, Kuttor pontosan mutatkozott be.

Böde góljával nyert a Fradi az Újpest ellen.

Ferencváros-Újpest 1-0

A két klub történetének 278. egymás elleni mérkőzését és 222. bajnoki találkozóját rendezték meg, az élvonalban 100 zöld-fehér siker, 60 döntetlen és 61 lila-fehér győzelem született eddig.

A vendégek kezdték kissé aktívabban a találkozót, majd a hazaiak - akiknek kispadján eltiltás miatt nem ülhetett ott a vezetőedző Thomas Doll - váltak kezdeményezőbbé, de nagy veszélyt egyik fél sem tudott kialakítani a szünetig, mindkét csapat inkább a biztonságra törekedett.

A második játékrészben már nagyobb veszélyben forogtak a kapuk, a Ferencváros előbb felsőlécig jutott, majd Böde Dániel fejesével a három pontot is begyűjtötte. Így 101. alkalommal múlta felül fővárosi riválisát az élvonalban.

Vasas-Balmazújváros 1-2

Eleinte intenzív mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, kevés gólhelyzettel, ezért némileg meglepő volt, hogy a vendégek Sigér Dávid góljával vezetést szereztek az első félidő kétharmadánál, sőt a szünet előtt a grúz Bachana Arabuli is betalált.

A Vasas a meccs 53. percében alakította ki első igazán komoly helyzetét, de Gaál Bálint közelről az oldalhálóba fejelt. Ezt követően Póti Krisztián kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Remili Mohamed értékesítette, ezzel szépítettek a fővárosiak.

A piros-kékek nagy hangsúlyt fektettek a támadójátékra, a vendégek viszont szorosan védekeztek, így több gól már nem született.

Nem hibázott a Videoton.

Videoton-Puskás Akadémia 2-0

Egy szabálytalanság miatt érvénytelenített Videoton-gól volt a nyitó negyedóra legfőbb eseménye, de utána sem akart  "igazi" találat születni, jóllehet a székesfehérvári alakulat több lehetőséget is összehozott a Puskás kapuja előtt. Az első félidő feljegyzésre kínálkozó eseménye még az volt, hogy Perosevic - sárga lapot érő - alakítása után Varga József nem tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték le a pályáról.

A szünet után rákapcsolt a Videoton, több helyzetet is összehozott, a hatékony befejezés azonban rendre elmaradt, többnyire azért, mert a Puskás kapusa, Hegedüs remekül tette a dolgát, olykor bravúrral hárítva. A hajrában viszont már semmi és senki sem segített: előbb Juhász Roland talált be fejjel a Puskás hálójába, majd a ráadásban Henty vágta kapásból a bal sarokba a labdát, kialakítva a végeredményt.

Paks-Mezőkövesd 1-1

A mérkőzés elején kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség. A vezetést a valamelyest veszélyesebb Paks szerezte meg egy szögletet követően. A bekapott gól hatására kezdeményezőbb lett a Mezőkövesd, amely kisvártatva egyenlített. A szünetig enyhe mezőnyfölényben futballoztak a vendégek, mégis a hazaiak jártak közelebb a gólhoz, ugyanis Kulcsár a kapufát találta el.

A folytatásban mindkét gárda a biztonságra helyezte a hangsúlyt, így alig akadt lehetőség a csapatok előtt. A játékrész derekától nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat a Paks, azonban ezúttal a keresztléc mentette meg a borsodiakat a góltól. Az utolsó negyedórára ismét kiegyenlítetté vált a mérkőzés, így maradt a pontosztozkodás, bár ebben a periódusban a hazaiaknak volt szerencséjük a kapufával.

Debrecen-Haladás 1-1

A hazai labdarúgás történetében először rendeztek vidéki kettős rangadót, és már az első meccsen remek volt a hangulat, hiszen a DVSC-szurkolók és a Haladás drukkerei mellett a stadionban hangolt a következő összecsapásra a diósgyőri és a kispesti fanatikusok egy része is.

A Honvéd szimpatizánsai be is szálltak a Haladás biztatásába, énekelve, zöld-fehér zászlókat lengetve buzdították a dunántúliakat. Alig kezdődött el a mérkőzés, a vendégek máris megszerezték a vezetést, egy lendületes támadás végén Kiss Tamás talált be a debreceniek kapujában. A folytatásban is a szombathelyiek játszottak veszélyesebben, de szünetig újabb gól nem született.

A második félidőben sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, majd a DVSC egyenlítő találatát követően - elsősorban a debrecenieknek köszönhetően - élvezetesebb, változatosabb mérkőzést láthatott a közönség, további gólt azonban már egyik csapat sem tudott szerezni.

2017-10-21;212
239099