Európa Liga

Kihagyhatatlan szorzó vagy veszélyes csapda?

Belgrádba látogat csütörtökön az Arsenal, az angol sztárcsapat a Crvena zvezda vendége lesz az Európa Liga csoportkörének 3. fordulójában.

Rangadót rendeznek a H csoportban, hiszen a kvartett élén álló Arsenal a tőle 2 pontra lévő Crvena zvezda otthonába vizitál. Amelyik gárda itt nyerni tud, komoly lépést tesz a továbbjutás felé, hiszen a BATE és a Köln egyelőre várakozáson alul teljesít. A fogadóirodák szorzói alapján az Ágyúsok a mérkőzés esélyesei, a londoniak győzelme egész szépen fizet, hiszen 1.75-ös oddsot kapunk rá jelenleg az állami bukinál.

1x2    
Crvena zvezda Döntetlen Arsenal
4.15 3.70 1.75

A szerb ezüstérmes az eddigi két forduló alatt négy pontot szerzett meg, odahaza 1-1-es döntetlent játszott a BATE Boriszovval, majd ezt követően idegenben 1-0-ra legyőzte az augusztus 20. óta nyeretlen 1.FC Kölnt.

Tudtad?
A két csapat keretének piaci értéke között 24-szeres különbség van az angolok javára.

Az Arsenal ezzel szemben mindkét meccsét hozta, a Köln ellen 3-1-re, a fehérorosz bajnok ellen pedig 4-2-re nyerte meg a találkozót.

A hétvégén Arséne Wenger együttese hét mérkőzés óta tartó veretlenségi szériának intett búcsút, miután óriási meglepetésre 2-1-re kikapott a Watford vendégeként. A belgrádiak viszont simán nyertek hazai pályán (4-0) és ezzel őrzik az első helyüket a bajnokságban a címvédő Partizan előtt.

Ami a hiányzókat illeti, mindkét oldalon lesznek majd fontos kimaradók. A szerbeknél az első számú kapus Milan Borjan (8/0) és három védő, Milan Rodic (5/0), Branko Jovicic (3/0), Vujadin Savic (8/0) is sérüléssel bajlódik, ami nem túl jó előjel egy ilyen mérkőzés előtt.

A másik oldalon Wengernek még több a hiányzója, Danny Welbeck, Laurent Koscielny, Francis Coquelin, Calum Chambers és Shkodran Mustafi is maródi, így az ő játékukra nem sok esély van.

Ahogy az első két fordulóban, úgy Wenger ezúttal is rotálja majd a csapatot, főleg, mert hétvégén az Everton ellen igen fontos bajnoki is vár a gárdára. A rotálással azonban sem a BATE, sem a Köln nem járt túl jól, ugyanis a londoniak kerete meglehetősen erősnek tűnik az Európa Liga ezen szakaszához.

Az odáig rendben van, hogy mondjuk Alexis Sánchez, Mesut Özil, Alexandre Lacazette vagy Hector Bellerín kihagyja a találkozót - vagy csak a kispadról száll be - de helyettük olyanok lesznek ott a kezdőben, mint Theo Walcott, Olivier Giroud vagy Jack Wilshere.

A belgrádi Rajko Mitics stadion nem könnyű helyszín, a régi "maracana" stílusú arénában telt ház esetén pokoli tud lenni a hangulat, amihez párosul, hogy a pálya minősége például elmarad az Emiratesben tapasztalt minőségtől. A Crvena zvezda utoljára 2015 nyarán kapott ki odahaza nemzetközi tétmeccsen, ugyanakkor ilyen szintű ellenfél több, mint 10 éve nem járt arrafelé.

arsenal.com

Az Arsenal viszont vegyes felállásban is képes lehet arra, hogy legyőzze a szerb listavezetőt, feltéve, ha Wenger valóban győzelemmel szeretne hazatérni a túráról. Egy újabb három pont esetén az Arsenal borítékolhatná a csoportelsőséget, kérdés, hogy PL-csapat lévén mennyire töri magát, hogy alkosson valamit az Európa Ligában. (Bár tegyük hozzá, hogy tavaly hasonlót gondolt mindenki a Manchester Unitedre is, aztán a Vörös Ördögök végül behúzták a sorozatot).

A bukmékerek érhetően óvatosak az Arsenal győzelmével és a fogadók sem bíznak teljesen a londoniakban, ennek következménye, hogy viszonylag magas a kettes kimenetel szorzója.

Véleményünk szerint azonban benne van a pakliban, hogy az Arsenal elviszi a három pontot, egyrészt a hétvégi vereség után illene javítani, másrészt a fiatal szerb csapat játékosai ilyen szintű ellenféllel talán még életükben nem játszottak. A rutin és a minőség a vendégek oldalán van, de vajon kiütközik-e mindez a pályán is?

 

  • Arsenal nyeri a mérkőzést@1.75
     
  • Vendég és több, mint 2,5 gól@2.00
     
  • Gólok száma 2,5 felett@1.70
[2621544] 2017-10-19 19:00:00 Red Star Belgrad - Arsenalx;