Bulvár

Ülősztrájkba kezdett a fogadó a nyertes szelvénye miatt

  • varin

Félreértelmezte a fogadást a játékos vagy a bukméker, ez okozta a problémát. Happy end lett a vége.

Olykor előfordul a profi sportfogadás világában, hogy egy fogadási esemény szövegezése nem egyértelmű, így nem lehetünk benne teljesen biztosak, mire is fogadunk. Ilyenkor persze tanácsos megkérdezni a bukmékereket a tisztánlátás kedvéért, ha pedig mégis elfelejtünk megbizonyosodni fogadásunk típusáról, legvégső esetben ülősztrájkkal követelhetjük ki vélt jussunkat. Legalábbis Angliában erre is volt már precedens.

wakefieldexpress.co.uk

A négygyermekes apuka, Tony Martin ugyanis még februárban megfogadta 10 fonttal, 15-szörös szorzóval, hogy a Super League néven futó rögbibajnokság győztese egy bizonyos Castleford Tigers lesz. A Tigrisek nagyon simán meg is nyerték az alapszakaszt, majd végül a nagydöntőben vereséget szenvedtek a Leeds Rhinostól. És ekkor kezdődött a vita.

Martin szerint ugyanis a fogadás arról szólt, hogy a Castleford megnyeri az alapszakaszt, míg a bukméker szerint a nagydöntő is része volt a fogadásnak, így megtagadták a pénz a játékostól. Martin előbb megkérdezte fogadótársait, akik mind neki adtak igazat, majd ülősztrájkba kezdett a fogadóiroda egyik üzlethelyisége előtt, végül pedig a sajtó nyilvánosságához fordult - és meg is lett az eredménye.

"Úgy gondolom, hogy a vitában nekem volt igazam, és ebben megerősítettek mások is. Ezért ültem négy napon keresztül órákig az iroda előtt és követeltem a pénzemet. Ugyan egy ízben a rendőrséget is rám hívták, de mivel békés tüntetésről volt szó, nem tehettek semmit. De nem az alkalmazottakat hibáztatom, ők mindent megtettek az érdekemben, a kedvezőtlen döntés feljebbről érkezett" - nyilatkozta Martin.

Az ügy végül az Express című újság hírverésének köszönhetően ért boldog véget, a fogadóiroda végül a jóhiszeműség elvén mégis kifizette a nyereményt Martinnak, de köti az ebet a karóhoz, hogy igazuk volt.

Persze az is lehet, hogy az egész sztori csak egy jó kis marketingfogás, hiszen a rögbibajnokság névadó szponzora éppen a cikkben szereplő bukméker.