Foci-vb 2018

Füttykoncert a jutalom Feröer legyőzéséért

A magyar válogatott Böde Dániel hajrában szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Feröer-szigetek csapatát a világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában.

A fogadóirodák vasárnap még 1.15-1.20 körüli szorzón hozták ki a magyar válogatott győzelmét Feröer-szigetek ellen, ám ez a szám a kezdésre a legtöbb helyen 1.30 fölé kúszott, de volt olyan fogadóiroda is, ahol 1.40-ért kínálták a hazait. A mérkőzés képe alapján azonban még ez is alacsony volt.

Dzsudzsák visszatért, de vele sem lett sokkal erősebb a támadójáték / Fotó: mlsz.hu

A kínosra sikeredett svájci meccs után Bernd Storck szövetségi kapitány a Gulácsi Péter - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Szabó János - Stieber Zoltán, Pátkai Máté, Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs - Ugrai Roland, Eppel Márton összetételben küldte pályára a válogatottat, de hiába játszhattak a fiúk 20 ezer néző előtt, az első 45 perc alatt egyetlen veszélyes Dzsudzsák-lövésen kívül nem sok mindent mutattunk, viszont a másik oldalon Gulácsinak észnél kellett lennie Sörensen veszélyes löketénél.

A szurkolóknál a 30. perc tájékán el is szakadt a cérna, az "ébresztő" után jött a "kurva gyenge" majd végül az "auf wiedersehen" rigmus is, a félidő végét jelző sípszót követően pedig hatalmas füttykoncert kísérte a játékosokat az öltözőbe.

Storck is érezhette, hogy nem csak a meccs, de az állása is elúszhat, ezért a szünetben lecserélte a halványan focizó Eppel Mártont és behozott egy másik NB I-es nagymenőt Böde Dániel személyében.

A fordulás utáni első 10 perc iramban hozott némi előrelépést, de a nagy elán gyorsan alábbhagyott, Feröer tartotta állásait, a mienk meg nem igazán tudtak ezzel mit kezdeni. Mentek az alibipasszok, egy lendületes egy az egyezés vagy egy kényszerítő továbbra is hiánycikk volt a játékunkban, szögletekben és beívelgetésekben viszont egyre erősödtünk.

Komoly helyzeteket továbbra sem tudtunk kialakítani, maradtak a "helyzetecskék", Feröer viszont nem volt hajlandó feladni a sündisznóállást, így lagymatag tempóban csordogált a találkozó.

Aztán a 78. percben egy kósza feröeri akció végén kis híján hátrányba kerültünk - Gulácsi már verve volt - ami után Bödében felmehetett a pumpa, a Fradi csatára előbb egy szöglet után fejelt jól a kapura, majd a 81. percben - szintén egy sarokrúgás után - bepasszírozta a játékszert a hálóba, így Magyarország megszerezte a vezetést (1-0).

Nagy gát szakadt fel a játékosokban, az előny birtokában viszont már nem akartunk kockáztatni, így a hátralévő néhány perc az előzőeknél is szerényebb ütemben csordogált. A végeredmény így már nem változott, de a lefújás után taps helyett megint jött a fütty, teljesen világos, hogy a szurkolók ennél többet vártak a csapattól.

A magyar válogatott győzelemmel zárta a vb-selejtezőt, amelynek 10 fordulója alatt 13 pontot sikerült összegyűjtenie és ezzel a harmadik helyen zárt.

Bernd Storck ezen a találkozón ült 25. alkalommal a magyar válogatott kispadján, a német tréner mérlege 8 győzelem, 7 döntetlen és 10 vereség szövetségi kapitányként.

A 2017-es évben két találkozó vár még a mieinkre, november 10-én Luxemburgba látogatunk, majd négy nappal később Budapesten fogadjuk Costa Ricát.

Magyarország - Feröer-szigetek 1-0 (0-0)
Európai vb-selejtezők, 10. (utolsó) forduló, B csoport:
Groupama Aréna, 20 ezer néző, v.: Roi Reinshreiber (izraeli)
gólszerző: Böde (81.)
sárga lap: Nagy Á. (92.), illetve Benjaminsen (18.), Sörensen (57.), Baldvinsson (62.), Joensen (85.)
Magyarország: Gulácsi Péter - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Szabó János - Stieber Zoltán (Nagy Dániel, 66.), Pátkai Máté, Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs - Ugrai Roland (Sallai Roland, 88.), Eppel Márton (Böde Dániel, a szünetben)
Feröer-szigetek: Gunnar Nielsen - Ári Jonsson, Rógvi Baldvinsson, Atli Gregersen, Jónas Tór Naes - Sölvi Vatnhamar, Gilli Sörensen (Kaj Bartalsstovu, 72.), Fródi Benjaminsen (Hallur Hansson, 66.), Jóan Edmundsson - René Joensen, Odmar Faerö (Klaemint Olsen, 88.)

A csoport rangadóján az Európa-bajnok Portugália legyőzte a meccs előtt még 100 százalékos Svájcot és ezzel megszerezte az első helyet, így Cristiano Ronaldóék egyenes ágon kvalifikálták magukat a vb-re, míg a helvétek készülhetnek a pótselejtezőre. Nyertek a franciák is, ezzel megőrizték a csoport első helyét, valamint a görögök is hozták a kötelezőt, így mehetnek a rájátszásba, Szlovákia pedig így kiesett.

186541
2017-10-10;77
[2059323] 2017-10-10 20:45:00 Magyarország - Feröer-szigetekx;

Kattints a képre a játékért!