Magyar foci

Duplázhatunk a magyar válogatott győzelmével

Férfi U19-es válogatottunk szerdán megkezdi szereplését a hollandiai Eb-selejtező tornán, első ellenfele a szlovén csapat lesz.

Fotó: mlsz.hu

Az mlsz.hu beszámolója szerint a Marcus Jahn szövetségi edző vezette magyar U19-es válogatott vasárnap elutazott Hollandiába, az Eb-selejtező minitornája helyszínére, ahol a szlovén, a holland, valamint a máltai korosztályos együttessel mérkőzik meg a következő napokban.

Érdekességként szolgálhat, hogy a magyar válogatott lesz a torna legfiatalabb csapata, a keretből heten is 2000-es születésűek (a sorozatban az 1999. január 1-je után született labdarúgók vehetnek részt), ők tagjai voltak a tavaszi U17-es Európa-bajnokságon hatodik helyen végző válogatottnak. A csoportból két válogatott jut tovább a tavaszi elitkörbe, ahonnan majd a csoportelsők kvalifikálják magukat a júliusi, finnországi U19-es Európa-bajnokságra. 

A fogadóirodák szerint a magyar válogatott esélyesebb a győzelemre, hiszen Szerető Krisztoferék győzelmére 2.30-as szorzón fogadhatunk, míg szomszédunk sikere már pénzünk közel háromszorosát érné.

1x2    
Magyarország U19 Döntetlen Szlovénia U19
2.30 3.05 2.75

A szövetségi kapitány szerint reális eséllyel pályázik a csapat a továbbjutásra, de ehhez a szlovénok ellen jó eredményt kell elérni, hiszen Máltánál papíron mindhárom együttes erősebb, a hollandok pedig komoly játékerőt képviselnek, ráadásul hazai környezetben is játszhatnak.

"Azzal a céllal érkeztünk Hollandiába, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a csoportból - mondta az mlsz.hu-nak Marcus Jahn. "Úgy érzem, hogy erős keretet tudtunk összerakni, amelyben hét fiatalabb labdarúgó is helyet kapott, akik az U17-es Európa-bajnokságon már bizonyították rátermettségüket. Motiváltan, jó hangulatban készül a csapat, ezért a stáb is optimistán várja az első mérkőzést, amelyen a fizikálisan erős, remek támadójátékkal rendelkező szlovénok ellen lépünk pályára.

A hollandok számítanak a torna favoritjainak, míg a magyar és a szlovén válogatott nagyjából hasonló játékerőt képvisel, ezért a szerdai mérkőzés kulcsfontosságú lehet a továbbjutás szempontjából.

Apró részletek dönthetik el ezt a mérkőzést, de szervezett, fegyelmezett játékkal legyőzhetjük a szlovénokat, és nagy lépést tehetünk a továbbjutás felé" - fogalmazott Jahn.

A magyar csapatban többnyire hazai klubokban pallérozódó játékosokat találunk, de ott van a Wolverhamptonban légióskodó Csóka Dániel, a Stoke City-ben focizó Szerető Krisztofer és a genovai Szabó Levente is. A csapat húzónevei közül pályára léphet a ferencvárosi Kundrák Norbert és a fehérvári Torvund Alexander.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bese Balázs (Budaörs), Varga Ádám (Puskás Akadémia)
Védők: Krebsz Máté (Ajka), Mocsi Attila (Videoton FC), Berdó Máté (Paksi FC), Majnovics Martin (Mattersburg), Bolla Bendegúz (Videoton FC), Csóka Dániel (Wolverhampton)
Középpályások: Lustyik Levente (MTK Budapest), Schafer András (MTK Budapest),Csonka András (Ferencváros), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd), Kiss Bence (Haladás), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók: Szerető Krisztofer (Stoke City), Bévárdi Zsombor (Siófok), Kundrák Norbert (Ferencváros), Bencze Márk (Vitesse), Torvund Alexander (Videoton FC), Szabó Levente (Genoa)

A magyar válogatott a 2017-es esztendőben 4 mérkőzést vívott meg, tavasszal az Eb-elitkörben a csehekkel (1-2) az osztrákokkal (3-1) és a skótokkal (2-1) meccseltünk, szeptember elején pedig egy büki felkészülési mérkőzésen az északíreket vertük 1-0-ra.

A szlovének nem állnak ilyen jól, a fellelhető adatok szerint idén két meccsre állt össze a keret, augusztus végén két napon belül két meccset játszottak Kazahsztánnal és mind a kettőt meg is nyerték (4-0, 1-0).

Az utánpótláscsapatok esetében nehéz belőni az erőviszonyokat, de nagyon nincs miért aggódnia a fiúknak, a több közös mérkőzés pedig egyértelműen a mieink malmára hajthatja a vizet.

  • Magyarország U19 nyer @2.30
     
  • Magyarország U19 vagy döntetlen@1.35
[2425868] 2017-10-04 19:00:00 Magyarország U19 - Slovenia U19x;