Európa Liga

Dárdai stoppolhatja le a svéd meglepetéscsapatot

Dárdai Pál és a Hertha a svéd első osztályban szereplő Östersund vendége lesz csütörtökön az Európa Liga csoportkörének 2. fordulójában.

Bár túl sokat még a német csapat játékosai sem tudtak az Östersund csapatáról, abban biztosak lehetünk, hogy Dárdai Pál és a szakmai stáb alapos munkát végzett és felkészítette a Herthát a csütörtöki meccsre. A fogadóirodák szorzói alapján háromesélyes találkozóról van szó, a berliniek sikere is jócskán kettes szorzó felett fizet.

1x2    
Östersund Döntetlen Hertha
3.20 3.20 2.20

A Hertha az EL-csoport első körében gól nélküli döntetlent ért el a Bilbao ellen, így egy idegenbeli győzelemmel nagyot javítana továbbjutási esélyein. Dárdai korábban már elmondta, hogy csapatával komolyan veszi a nemzetközi kupát, hiszen számukra ez komoly kiugrási lehetőség. Ebből kiindulva egy erős felállásra és kezdőcsapatra számíthatunk a vendégek részéről, annak ellenére, hogy a hétvégén a Bayern München csapatát fogadják majd a Bundesligában.

Az Östersund egy középcsapatnak számít a svéd első osztályban, a 2016-os bajnokságban a 8. helyen végzett, idén pedig 25 forduló után a 6. helyen áll.

Az EL-szereplést a kupának köszönheti, áprilisban a Norrköpinget legyőzve megnyerte a sorozatot, így kerülhetett be a selejtezőbe. A kvalifikáció során igen impozáns ellenfeleket sikerül kiütnie: az első körben a Galatasaray (2-0, 1-1), aztán a luxemburgi Fola (1-0, 2-1), majd végül a görög PAOK (2-0, 1-3) esett áldozatául a svéd gárdának.

Hertha Berlin#ger-hertha_berlin#5

Az Östersund a főtáblán sem vacakolt, a nyitókörben az ukrán Zorya vendégeként 2-0-s győzelmet aratott, így elmondható, hogy nagy szériában van a skandináv együttes.

Azt, hogy a svédeket hazai pályán senki nem tudta megfogni, részben annak is köszönhető, hogy a meccseket műfüvön játssza, ez pedig jó pár európai alakulat számára szokatlan körülménynek írható le.

Dárdait azonban ilyesmikkel nem lehet megfogni, a klub honlapja szerint a Hertha a héten műfüves pályán tréningezett.

Számunkra ebből is az következik, hogy a berliniek egyáltalán nem veszik félvállról ezt a meccset. Az Östersund eddigi eredményei alapján meg is érdemli a tiszteletet, ugyanakkor ilyen kaliberű csapattal még nem találkozott. A selejtezőben a PAOK kiejtése bravúrosnak mondható, de például a Galatasaraynál abban az időszakban nagyon komoly házon belüli problémák voltak és a pletykák szerint az isztambuliak ledobták az EL-szereplés lehetőségét.

Véleményünk szerint Dárdai megfelelő taktikai felkészítése mellett a Hertha nem veszíti el ezt a mérkőzést, így kivehető a sima kettes ebben a párharcban, de biztonságosabb opció az X2-es fogadás.

  • Hertha nyer@2.20
     
  • Hertha vagy döntetlen@1.30

 

[2621566] 2017-09-28 19:00:00 Ostersund - Hertha Berlinx;