E-sport

Érdekes végeredménnyel zárultak a Worlds selejtezőinek csoportkörei

  • Thanatos

Lezajlott a világbajnokság első köre, ahol számtalan meglepő és drámai esemény mellett azért a papírforma is bevált.

Javában tart Kínában az év legnagyobb League of Legends bajnoksága, amely drámai fordulatokat is tartogatott számunkra már rögtön a selejtezőknél. Mind a 4 csoportból megvannak a továbbjutók, a végeredmény pedig nem feltétlen fedi a papírformát.

Amennyiben nem járatos valaki a 2017 World Championship esetében, keresse fel összefoglaló cikkünket.

A csoport

1. Team WE

2. Lyon Gaming

3. Gambit Esports

Sokak számára nagy reménység volt a Független Államok Közösségéből érkező orosz csapat, a Gambit Esports, ám csúnyán leszerepeltek. Kína harmadik képviselője, a Team WE egyértelműen magabiztosan tudott előre haladni, bár az egyéni játékstílusuk miatt néha úgy tűnhetett, hogy szoros a mérkőzés, ám a valóságban végig domináltak. A Lyon Gaming egyértelműen megérdemelten szerezte meg a második helyet, erős középmezőnyt képviselnek.

Fotó: The Rift Heralds

B Csoport:

1. Cloud9

2. Team oNe Esports

3. Dire Wolves

Észak-Amerika harmadik képviselője letarolta csoportját, a Cloud9-t lényegében meg sem tudták szorongatni. A brazil Team oNe Esports és az Óceániát képviselő Dire Wolves viszont vérre menő csatát vívtak a továbbjutásért. Nagyon kiélezett mérkőzések voltak, a végén természetesen pár könnycsepp is meglátogatta a vesztes társaságot. Nem mondom, hogy nagy jövője van a bajnokságon a ONE csapatának, ám egymás után két kulcsfontosságú mérkőzésen tudták elverni a velük egy szintén lévő társaságot, amiért egy kalapemelést feltétlen megérdemelnek.

C Csoport:

1. Fnatic

2. Young Generation

3. Kaos Latin Gamers

Végtelenül érdekes csoportmeccsek alakultak ki itt is, amely egy hajszálon múlott, hogy nem helyosztókban ér véget. A Young Generation az első napon 2 vereséget szedett össze, másnap pedig mindenkit elkalapált csoportjában. Eléggé végletekben gondolkodó társaság, de a sötét oldal csábítása helyett inkább a továbbjutást választották, nagyon impozáns teljesítménnyel. A Fnatic jó formában érkezett a világbajnokságra, de ismételten kiderült, hogy meg lehet őket fogni és még van mit csiszolni a teljesítményükön.

D Csoport:

1. 1907 Fenerbache Esport

2. Hong Kong Attitude

3. Rampage

Ebben a csoportban a Japán Rampage csapata egyáltalán nem tudott labdába rúgni. Makó és Jeruzsálem között bakfitty a távolság, ha szegény párák és a nemzetközi élvonalról beszélünk. Ugyan ők nem hoztak el győzelmet, de a Fenerbache hivatalos esport csapat és a Hong Kong Attitude oda-vissza pofozták egymást, hihetetlen izgalmas csaták során úgy, hogy még helyosztóra is szükség volt. Végül a Törökök tudtak – hozzáteszem, megérdemelten – felülemelkedni, így pedig hatalmas esélyük lett arra, hogy továbbjussanak akár a selejtezőkből is.

Melyik csapat niyer a World Champset?
SK Telecom T1 2.75
Longzhu 3.00
Samsung Galaxy 7.50
World Elite 15.00

Nagyon mozgalmas és érdekfeszítő négy napon vagyunk túl, ám még közel sincs vége az izgalmaknak! Holnap hajnalban érkeznek a selejtezőket záró ütközetek, ahol BO5 (3 győzelemig tartó párharc) keretében derül majd ki a továbbjutó 8 csapatból, hogy melyik 4 kerül be a világbajnokság csoportköreibe. Hamarosan érkeznek elemzések a várható meccsekkel kapcsolatban, ám addig is itt a sorsolás eredménye:

Közvetítések:

Magyar nyelven a Magyar LOLTV a hivatalos, licensszel rendelkező partner.

Élő adások:

twitch.tv/magyarloltv

Mérkőzések bármikor visszanézhetőek:

https://www.youtube.com/user/MagyarLoLTV

Az angol nyelvű közvetítést (élő adásokat és ismétléseket egyaránt) pedig a hivatalos oldalon lehet megtalálni:

www.lolesports.com


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.