Bajnokok Ligája

Bajba kerülhet a sok hiányzó miatt a MU Moszkvában?

  • MVB80

Eddig jöttek a gólok, és hátul is jól zárt José Mourinho csapata, meglátjuk, mire lesz képes a csapat a CSZKA ellen.

Kilenc tétmeccset játszott eddig ebben a szezonban a Manchester United, és csak az elsőt vesztette el, amikor az európai Szuperkupa-döntőben 2-1-re kikapott a BL-címvédő Real Madridtól. Azóta hét győzelem és egy döntetlen a mérleg, egyedül a Stoke City tudta lefékezni José Mourinho csapatát.

A BL második fordulójában Oroszországba utazik a MU, amely a CSZKA Moszkva vendége lesz.

Mourinho tőle szokatlan módon azt mondta, szerénynek kell maradniuk, de ezt azért hozta elő, mert sok a hiányzója: Paul Pogba, Marouane Fellaini, Michael Carrick és Antonio Valencia el sem utazott a csapattal, de Phil Jones sem teljesen egészséges.

Kérdés, hogy ki lesz a csapatkapitány szerda este, hiszen Carrick és Valencia sem lesz ott a társak között, úgyhogy Chris Smallingra vagy David de Geára eshet a választás, mindketten viselték már a csékának járó karszalagot.

Romelu Lukaku 85 millió eurójába került a MU-nak, de a számok alapján megérte leigazolni a robosztus belgát, hiszen már 25 gólnál tart a United, tavaly novemberig kellett várni, hogy eljusson ide.

A csapat ráadásul amilyen hatékony elöl, olyan jól zár hátul, a bajnokságban mindössze két gólt kapott, és mindkettőt a Stoke elleni döntetlen alkalmával. Mourinhóról köztudott, hogy a második éve minden klubnál nagyon sikeres, úgy tűnik, addigra sikerül minden mozaikot a helyére tennie.

Lukaku egyelőre igazolja, hogy jó vétel volt

A portugál edző azt mondta, hogy a mostani a legerősebb CSZKA Moszkva, amellyel találkozik, de tudjuk, nála ez már a pszichológiai hadviselés része.

A CSZKA 11 forduló után a 4. az orosz bajnokságban, a hátránya hét pont az első helyezett Zenit mögött. A moszkvaiak nagyon jól kezdték a BL-t, az első kör egyik nagy meglepetését okozták, amikor idegenben verték 2-1-re a Benficát, azóta viszont kiestek az orosz kupából az Avangard Kurszk ellen, majd 0-0-t játszottak a városi rivális Dinamóval.

A két csapat kétszer is találkozott az oroszok pályaválasztásával az elmúlt években a BL-ben, 2009 őszén Valencia góljával nyert 1-0-ra a MU, 2015-ben pedig 1-1 lett a vége, akkor Seydou Doumbia találatára Anthony Martial válaszolt.

Érdekesség, hogy az Old Traffordon is egy angol győzelem és egy döntetlen a mérleg, 2009-ben 3-3-as döntetlen született, két éve pedig Wayne Rooney hajrágólja hozta meg a sikert a MU-nak. 

1x2    
CSZKA Moszkva Döntetlen Manchester United
5.50 3.65 1.60
[2620440] 2017-09-27 20:45:00 CSZKA Moszkva - Manchester Unitedx;