Premier League

Lacazette tettére 29 éve nem volt példa

  • ivan

Az Arsenal Alexandre Lacazette duplájával verte hétfő este a West Bromwich Albiont az Emiratesben. Az Ágyúsok már a hetedik helyen állnak.

Lacazette már négy gólnál jár a PL-ben

Azt már a bejelentéskor sejteni lehetett, hogy Arséne Wenger a nyár egyik legjobb transzferét tudta nyélbe ütni, amikor 52 millió fontért megszerezte a Lyon francia válogatott támadóját. Alexandre Lacazette iránt a fél kontinens érdeklődött, így komoly fegyvertény az Arsenal számára, hogy sikerült őt leigazolnia, az pedig külön öröm, hogy a francia gólvágó gyorsan ráhangolódott az angol bajnokságra, hiszen 6 fordulót követően már négy találatnál jár a Premier League-ben.

Lacazette hétfő este főszereplője volt az Arsenal-WBA találkozónak, hiszen az Ágyúsok az ő duplájával szerezték meg a három pontot. Érdekesség, hogy a második gólját tizenegyesből szerezte, noha korábban Alexis Sánchez is előszeretettel hajtotta végre az ítéleteket, ám most a chilei átadta a lehetőséget az "új fiúnak."

Az Arsenal az elmúlt három fordulóban hét pontot gyűjtött és ezzel felzárkózott a tabellán az élmezőnyre, 10 pontjával jelenleg a 7., lemaradása a dobogós Chelsea-től csupán három pont.

Lacazette-nek nagy szerepe lehet abban, hogy az Arsenal BL-indulást érő helyre érjen. A francia válogatott csatárán egyelőre nem múlik semmi, hiszen a hétfői duplával egy 29 éves klubrekordot állította be.

1988 óta ő az első Arsenal-játékos, aki az első három hazai bajnokin egyaránt a kapuba talált. Erre utoljára Brian Marwood volt képes.

Az Arsenal és a WBA eddig 23 alkalommal találkozott a Premier League-ben és az Ágyúsok mind a 23 alkalommal bevették a WBA kapuját, ezzel pedig a bajnokság legjobb mutatóját mondhatják magukénak.

Az Arsenal legközelebb csütörtökön az Európa Ligában lép pályára, méghozzá a BATE Boriszov otthonában. Az angolok győzelme 1.40-es szorzóval fogadható.

237903