Nemzetközi foci

Dybala a kontinens leghalálosabb csatára, de Varga Roland sem áll rosszul

Bő egy-másfél hónap telt el a topligák indulása óta, de már két olyan bajnokság is van, ahol a góllövőlista éllovasa kétszámjegyű mennyiséget hozott össze.

Olaszországban eddig Paulo Dybala a király, a Juventus argentinja viccet csinál a védelmekből, eddig csinál a Fiorentina úszta meg Dybala-gól nélkül, a Genoa és a Sassuolo ellen viszont triplázott, így hat kör után tíz gólnál jár.

Dybala őrült tempóban termeli a gólokat

Franciaországban hét forduló ment le és Radamel Falcao, a Monaco Tigrise a tavaly látott hatékonysággal dolgozik a kapu előtt, akkor 21 góllal járt, most pedig már tizenegynél jár, pedig még csak hét forduló ment le.

Angliában hat forduló után Álvaro Morata (Chelsea), Romelu Lukaku (Manchester United) és Sergio Agüero (Manchester City) áll a rangsor élén 6-6 góllal, Spanyolországban Lionel Messi (Barcelona) már kilencszer küldte középkezdéshez az ellenfeleket, míg a Bundesligában eddig a tavalyi gólkirály, Pierre-Emerick Aubameyang volt a legtermékenyebb, aki hat forduló alatt nyolcszor talált be.

Látható tehát, hogy mindenhol egyes vagy még annál is jobb gólátlaggal rendelkeznek a menők, és bár a bajnokság színvonala alapján nehéz lenne velük egy lapon említeni, az egyes gólátlag alapján mégis idekívánkozik Varga Roland, a Fradi szélsője, aki 1,1 átlaggal áll, hiszen 10 forduló után 11 góljával a hátát mutatja a mezőny többi részének.

A fent említett klasszisok közül Dybala a leghatékonyabb, aki 466 perc alatt szerezte a 10 gólját, ami azt jelenti, hogy nagyjából félidőnként ad okot ünneplésre a Juve-tábornak.

Falcao áll mögötte a második helyen (52 perc/gól), aztán Messi (60), Aubameyang (67), a laziós Ciro Immobile (68) és a romás Edin Dzeko következik (72).

Varga 774 játékperc alatt püfölte be a 11 gólját, vagyis 70,36 percenként sült el a jobb lába, ez pedig abszolút megsüvegelendő teljesítmény.

A BL-ben Dybala, Aubameyang, Falcao, Morata és a többiek is pályára lépnek. A Juve sztárja ebben a sorozatban még nem volt eredményes, de szerdán az Olimpiakosz ellen újra próbálkozhat.

1x2    
Juventus Döntetlen Olimpiakosz
1.15 7.00 15.00