Angol foci

Hamarosan a Facebookon nézhetjük a Premier League-et?

Az Amazon ettől az évtől már közvetít NFL-mérkőzéseket, de a trendek abba az irányba haladnak, hogy a Facebookkal karöltve hamarosan a Premier League és a Bajnokok Ligája legnagyobb találkozóit is megtekinthetjük ezeken a felületeken.

1992., a Premier League megalapítása óta a Sky Sports tűzi műsorára az angol foci legfelsőbb osztályának mérkőzéseit, a liga népszerűsége pedig töretlen. A jelenlegi szerződés, melynek értéke 5.14 milliárd font, 2019-ben jár le, a hírek szerint pedig a trendek abba az irányba mutatnak, hogy hamarosan megváltozik azok jellege. Ed Woodward, a Manchester United ügyvezető alelnöke két nagy vállalatot megnevezett, amely érintett lehet a kérdésben.

Fotó: ESPN

"Úgy hiszem, hamarosan nagy változások következhetnek be a közvetítések terén, nagy érdeklődést tapasztaltunk az Amazon és a Facebook részéről is. Ráadásul nem csak a PL-lel kapcsolatban hallani ilyen híreszteléseket, de a Bajnokok Ligája közvetítési jogai is átkerülhetnek az említett kezekbe. A digitális világ fokozatos fejlődésével és az igények megváltozásával ez teljesen reális forgatókönyv" - nyilatkozta Woodward.

Az üzletember az érdekes teória mellett beszélt arról is, hogy igen eredményes évet könyvelhetnek el a klub pénztárában, hiszen a gazdasági év 581 millió fontos bevételt hozott a Vörös Ördögök számára.

Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligája-kvalifikáció inkább negatív, mintsem pozitív hatással lesz erre az eredményre, hiszen a megnövekedő fizetések miatt a klub kiadásai is nőnek majd.