Angol foci

59 évvel ezelőtti mészárlást ismételt meg a Manchester City

  • MVB80

Déja vu-je lehet a Manchester City szurkolóinak, mivel a csapat most is meggyőzően kezdte a szezont.

Tavaly, Pep Guardiola első idényében a City sorozatban tíz győztes tétmeccsel kezdett, de a szeptemberi parádé után a befejezés szomorú lett, mivel a csapat csak harmadik lett és a bajnok Chelsea 15 pontot vert rá.

Idén eddig nem százszázalékos a mérleg, az Everton elleni 1-1 belerondít a képbe, de egyébként hatékonyan söpri félre az útból az ellenfeleket a City.

Elég megnézni a legutóbbi három bajnoki eredményét: 5-0 a Liverpool elleni rangadón, 6-0-s diadal a Watford otthonában, majd egy újabb 5-0 a teljesen reménytelennek tűnő Crystal Palace ellen.

Gólörömből bőven kijutott ebben az idényben a City-játékosoknak

A City még sosem állt 21 góllal hat forduló után és az élvonalban utoljára az 1958-1959-es idényben fordult elő, hogy egy klub egymás után három bajnokin is eljutott legalább öt gólig, akkor a Blackburn Rovers szórta meg úgy az ellenfeleit, mint most Sergio Agüeróék.

A Rovers akkor a bajnokság első három fordulójában nyitotta meg a gólcsapot, a Newcastle ellen 5-1, a Leicester és a Tottenham ellen 5-0 lett a vége.

Kevesebb pontunk van, mint tavaly ilyenkor, de több gólt lőttünk és kevesebbet kaptunk. Érzésre ez most kicsit jobb, mint tavaly, de még csak szeptembernél járunk”

- nyilatkozta Guardiola. Most 16 ponttal és 21-2-es gólkülönbséggel áll a tabella élén a City, míg tavaly ilyenkor 18 pontja és 18-5-ös gólkülönbsége volt, vagyis jól mondta a katalán főnök, elöl is, hátul is jobban teljesít most a csapata.

A manchesteriek kedden a Sahtar Donyecket fogadják a BL második fordulójában, aztán jön a Chelsea elleni csúcsrangadó, jelenleg hárompontos előnye van a Citynek, de Antonio Conte csapata idén már három rangadót (Tottenham 2-1, Everton 2-0, Arsenal 0-0) is lehozott veretlenül.

1x2    
Manchester City Döntetlen Sahtar Donyeck
1.18 6.70 12.00