NB I

Kitömték a Puskást, megint nyert a Fradi

Címkék:

A Debrecent Pintér Attila sem tudta megállítani, a Ferencváros zsinórban harmadik meccsét húzta be. Az Újpest egy hatgólos meccsen verte a Mezőkövesdet, a Vasas-Haladást elhalasztották.Ez történt az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

A DVTK sem bírt a Fradival / Fotó: MTI

A Ferencváros a Vasas és a Honvéd után a Diósgyőrt is legyőzte, így Thomas Doll együttese folytatta jó sorozatát és 1 pontra megközelítette a később pályára lépő Videotont. A zöld-fehérek góljait Varga Roland és a macedón Spirovski szerezte, a magyar szélsőnek ez volt a 11 gólja az idényben. A DVTK sorozatban harmadszor zakózott és máris visszazuhant a kiesőzóna környékére a tabellán.

A Debrecen- Puskás Akadémia találkozón az NB I két legjobb formájában lévő együttesének csatájára került sor. A debreceni gyorsot azonban a felcsúti kisvasút sem tudta lesprintelni, Herczeg András legénysége 3-0-s győzelmet aratott, így a pocsék rajt ellenére már a dobogón foglal helyet.

A Paks kihasználva a hazai pálya előnyét Kulcsár Dávid góljával 1-0-ra verte a Balmazújvárost. Horváth Ferenc csapata egyre nagyobb bajban van, az újonc 10 forduló alatt mindössze egy győzelmet aratott, a szombati pedig már a hatodik veresége volt.

Sikerült kilábalni a gödörből viszont az Újpestnek, amely Mezőkövesden tudott megnyerni egy fordulatokban gazdag találkozót. A borsodiak a szünetben még győzelemre álltak, ám a fordulás után az Újpest Tischler és Novotny góljaival három perc alatt megfordította az eredményt, majd utóbbi második találatával két gólra növelte az előnyét. A 81. percben Nagy Dániel eldönthette volna a lényegi kérdéseket, de kihagyta a megítélt büntetőt, majd három perccel később Fótyik gondoskodott arról, hogy izgalmas utolsó percek következzenek. Az Újpest azonban megúszta újabb kapott gól nélkül, így augusztus 26. után újra győztes bajnokit ünnepelhetett.

A Vasas - Haladás meccs 22. percében Vad II István játékvezető félbeszakította a mérkőzést, miután előbbb néhány reflektor aludt ki, majd az egész stadion sötétbe borult. Az MTI tájékoztatása szerint a meghibásodott biztosíték okozta technikai problémát nem sikerült kiküszöbölni, így egy óra várakozás után úgy döntött Vad II István, hogy nem folytatják a találkozót, amelyet egy későbbi időpontban rendeznek meg.

A Videoton - Honvéd mérkőzést 20:30 perctől rendezik meg a felcsúti Pancho Arénában.

2017-09-23;212
239099