Olasz foci

A veretlen Torino rágós falat lehet a Juvénak

  • MVB80

Az a csapat látogat a Juventushoz, amelyik az előző bajnokságban egyedüliként úszta meg vereség nélkül a címvédő vendégeként.

Az, hogy az elmúlt hat bajnokságot megnyerő Juventus öt forduló után veretlen az új idényben, mindennek mondható, csak meglepőnek nem. Ellenben az, hogy a Juve városi riválisa, a Torino szintén nem szenvedett még vereséget, már sokkal kevésbé számít papírformának.

A Toro számára nemcsak a veretlenség számít jó előjelnek, hanem az is, hogy utolsó két idegenbeli meccsét egyaránt megnyerte, az újonc Beneventót 1-0-ra, az Udinesét 3-2-ra nyomta le.

2005 óta vagyok a Juventus játékosa, azóta a mostani a legerősebb Torino”

- udvarolt egy sort az ellenfélnek Giorgio Chiellini, a Juve kőkemény védője, akihez csatlakozott Massimilano Allegri, a Zebrák edzője is, aki azt jósolta, hogy a Torino képes lehet arra, hogy az első hatban végezzen.

Ha Torino, akkor Andrea Belotti, a 23 éves olasz válogatott csatár tavaly 26 gólnál állt meg, aztán nyáron voltak ugyan érdeklődök iránta, de maradt, és ott folytatta, ahol májusban abbahagyta, öt kör alatt már háromszor volt eredményes.

Ha Belottit dicsérjük, akkor mit mondjunk Paulo Dybalára, a Juventus argentin klasszisára, aki nyolc góljával vezeti a góllövőlistát, és egyelőre megállíthatatlannak tűnik.

A Juvénak inkább hátul lehetnek gondjai, mivel az újonnan igazolt Benedikt Höwedes és Mattia De Sciglio is sérült, Andrea Barzagli játéka pedig kérdéses, de a keretbe bekerült.

Igaz, a Gazzetta dello Sport által tippelt Stephan Lichtsteiner, Chiellini, Mehdi Benatia, Alex Sandro négyes azért nem hangzik rosszul.

Belotti jó formában készül a rangadóra

A vendégeknél két rakkolós középpályás, Joel Obi és Afriyie Acquah sem játszhat, úgyhogy a védelem előtt a tavaly még a Juvéban szereplő Tomas Rincon szűrhet Daniele Basellivel.

Az előző szezonban a Torino volt az egyetlen, amely vereség nélkül távozott a Juve stadionjából, és a győzelemtől is csak másodpercek választották el a Bikákat, mert Gonzalo Higuaín a 92. percben egyenlített.

A Toro január vége óta minden idegenbeli bajnokiján szerzett gólt, 11 meccs óta tart a széria, ami a legjobb élvonalbeli sorozatnak számít a klub történetében. Szerintünk Belottiék most is betalálnak majd, de arra már nem tennénk nagy összeget, hogy a szombati meccs után is veretlenek maradnak.

[2588372] 2017-09-23 20:45:00 Juventus - Torinox;
now;55
2017-09-24;55
241306