PSG

Neymar Messivel nem tette volna ezt meg

  • MVB80

Diego Forlán szerint Edinson Cavanit tisztelniük kellene csapattársainak a PSG-nél. Az uruguayi legenda elég keményen fogalmazott Dani Alvessel kapcsolatban.

Napok óta téma a PSG-nél előbukkanó két dudás egy csárdában problémakör, úgy tűnik ugyanis, hogy a 222 millió euróért megvett Neymar és a klub uruguayi gólzsákja, Edinson Cavani nehezen fér meg egymás mellett.

A Lyon elleni meccsen ez úgy ütközött ki, hogy előbb egy szabadrúgáson vesztek össze a felek, ekkor Neymar még Dani Alves segítségével megnyerte a különmeccset, majd a hajrában megítélt tizenegyesnél már hiába hisztizett, Cavani nem adta át neki a lehetőséget – ellenben kihagyta a büntetőt.

A kedélyek azóta sem nyugodtak le, arról is olvasni lehetett, hogy a végül 2-0-ra megnyert meccs után az öltözőben majdnem egymásnak estek a felek, és egyre több olyan hír bukkan fel, amely arról szól, hogy a csapaton belüli béke érdekében a PSG beáldozza Cavanit, aki Spanyolországban (Real Madrid), Angliában (Chelsea, Everton) vagy régi klubjában, a Napoliban is kiköthet.

A Neymar vs Cavani ügyben most utóbbi honfitársa, az uruguayi válogatott korábbi gólrekordere, Diego Forlán is megszólalt. A jelenleg Indiában légióskodó klasszis azt nyilatkozta, Cavani tiszteletet érdemel, mivel évek óta megbízhatóan szállítja a gólokat és eddig ő volt kijelölve a büntetők végrehajtására.

Ki tudja, mi lesz a vége a két vezér rivalizálásának

„Neymar Messivel nem tette volna ezt meg. Nem akarta, hogy Cavani rúgja a büntetőt, olyan volt, mint egy idegesítő gyerek. Ez kettőjük ügye, de ilyen eset más kluboknál is előfordult már. Ami teljességgel érthetetlen, az Dani Alves viselkedése, aki úgy vette el a labdát, és adta oda Neymarnak, mintha a ribanca lenne” – hangzott Forlán karcos véleménye.

Ha már Messi szóba került, a Marca azt írta, a Barcában 11 olyan eset volt, amikor átengedte a büntetőt Neymarnak, de öt esetben a brazil kihagyta a tizenegyest.

A legfrissebb fejlemény egyébként az, hogy Dani Alves Párizs egyik legmenőbb éttermébe hívta meg a társait amolyan csapatépítő szándékkal. A PSG szombat délután a 12. helyezett Montpellier vendége lesz, meglátjuk, hogyan teljesítenek a csapat egóbajnokai kissé lehiggadva.

1x2    
Montpellier Döntetlen PSG
15.00 7.00 1.15