NB II

Nagyon komoly gondok vannak Sopronban

Címkék:

A megye II-ben szereplő Tatabánya kiverte az NB II-es Sopront a kupából. A vezetőség megbüntette a csapatot.

facebook.com

Valami nem stimmel a Soproni Vasutas háza táján, a szebb napokat látott klub az új szezonban még győztes mérkőzés nélkül áll. A nyáron távozott a csapattól Supka Attila vezetőedző, aki 2013 óta dirigálta a soproniakat, vezetésével 10., 5., 12. és a 13. helyen végzett a gárda a másodosztályban.

A nyári időszakban új szakmai stáb érkezett Sopronba, de jó pár változás történt a keretben is, a Haladással való együttműködés jegyében több szombathelyi fiatalt találunk jelenleg az SVSE csapatában.

Csakhogy a vérfrissítés egyelőre nem jár együtt az eredményességgel, a soproni alakulat ugyanis a 2016/17-es idényben még nem nyert tétmeccset. Az NB II-ben 9 forduló után 4 döntetlen mellett 5 vereség a gárda mérlege - 4-14-es gólkülönbség mellett - így a 20 csapatos mezőny 19. helyén áll a csapat.

Soproni Vasutas SE#hun-soproni_vasutas_se#5

A mérkőzés másnapján a soproni klubvezetők közleményt adtak ki, amelyben az áll, három játékost felmentettek a munkavégzés alól, emellett pedig az egész csapatot megbüntették. A közlemény szerint amennyiben a Dorog elleni hétvégi bajnokin sem sikerül megnyernie a csapatnak, úgy további szankciókra számíthatnak a játékosok.A szurkolók úgy kalkuláltak, hogy a szerdai Magyar Kupa-meccsen csak megszületik az első siker, hiszen az ellenfél az anyagi csődbe jutott, ezért jelenleg a megye II. osztályban szereplő Tatabánya csapata volt. A számításokba azonban hiba csúszott, a Tatabánya egy büntetővel megnyerte a meccset és kiverte a kupából a Sopront.

A szurkolók hozzászólásaiból viszont az szűrhető le, hogy a drukkerek nem a játékosokban látják a problémát, sokkal inkább a klub vezetőségében, a drukkerek nagy része a menedzsment távozását követeli.

Hogy mi lesz a soproni együttes sorsa az nagy kérdés, mindenesetre a Dorog ellen nem lesz egyszerű dolga, hiszen a dorogiak hétvégén óriási meglepetésre legyőzték az MTK-t.

Ki nyeri az NB II-t?    
MTK 1.55
Kisvárda 3.50
Nyíregyháza 20.00
Kazincbarcika 20.00
Gyirmót 25.00
ZTE 25.00
Békéscsaba 25.00
[2561111] 2017-09-24 18:00:00 Soproni Vasutas SE - Dorogi FCx;
239982