Bulvár

Minden idők legnevetségesebb sérülései

Kipukkasztanál egy vízhólyagot egy fúróval? Károsítottad már meg a szemed a túl sok szoláriummal? Ha nem, akkor te okosabb vagy, mint egy futballista!

Néhány nappal ezelőtt igen bőséges humorforrást szolgáltatott Marco Asensio lábborotválás közbeni sérülése, ami miatt egy BL-meccset ki kellett hagynia a Real Madrid sztárjának. Összeállításunkban családtagok, edzők, fűnyírók, távkapcsolók és csapattársak is okoztak sérülést.

Santiago Canizares esetére valószínűleg minden futballszerető jól emlékszik, egyike volt a legismertebb sérüléseknek. A Valencia portása a 2002-es vb-re készülve sérült le, mindössze egy héttel a tornát megelőzően. A portás az aftershave-es üveget ejtette le, amelyet lábbal akart levenni, de az üveg nem labda, az széttört Canizares lábán és elvágta a lábát.

Kollégájának, Richard Wrightnak sem volt sok szerencséje, az Everton kapusaként dolgozó játékosnak ennél a mozdulatnál ment ki a bokája.

A manapság ökölvívóként pénzét kereső Rio Ferdinandnak az ülés ártott meg. A korábbi MU-klasszis még a Leeds mezében kergette a bőrgolyót, amikor egyszer olyan sokáig ült a televízió képernyője előtt, hogy a felkelés után elszakadt a térdszalagja. Hasonló eset volt Didáé, a Milan kapusa a kispadon ülve húzta meg a hátát.

Szintén a Leeds United szolgálatában állt David Batty, akinek lába úgy sérült meg, hogy kétéves kislánya áthajtott rajta egy triciklivel.

Fotó: Squawka

A mindössze 162 centis kőkemény Villa-hátvéd, Alan Wright vett magának egy Ferrarit nehezen megkeresett pénzéből, majd a gázpedál nyomása közben kifordult a térde.

Bryan Robson esetét animálva is megtekinthetjük, így aztán pontos képet kapunk, mi is történt az angol válogatott kapitányával. A '90-es vb-re készülve egy szép nyári estén Paul Gascoigne úgy döntött bulizik egy sort Robsonnal. Gazza bemászott csapattársa ágyába, majd amikor Robson megpróbálta száműzni onnan, ráejtette az ágyat lábára, amely így eltört. Pech!

Paulo Diogo esete megtalálható az interneten, de animálva talán még a 18 éven alattiak is megtekinthetik. Gólját ünnepelve a portugál-svájci középpályás felmászott a kerítésre, majd onnan leugorva ujjának egy része fennmaradt, köszönhetően jegygyűrűjének. És még sárgát is kapott érte...

"Adam Chapman remek srác és kitűnő apuka. Éppen a lányának akart egy kis tejet melegíteni, ám elfelejtette a kupakot felhelyezni az üvegre, így a forró anyatej a mellbimbóján landolt. Kórházba kellett szállítani, megégett a mellkasa és leégett a mellbimbója" - nyilatkozta a Mansfield Town korábbi menedzsere Adam Chapmanről.

Egy vidám négylábú iktatta ki Chic Brodie-t, a Brentford kapusát. Védjük meg a jószágot, ő csak a labdát akarta!

Néhány rövid mondatban emlékezzünk még meg a legnagyobb idiótákról. Ivan Bonetti a Grimsby Town játékosaként egy vereség után kapott az arcába egy tál csirkeszárnyat, amely arccsont-törést okozott. Egy kólásdoboz nyitója találta el Jari Litmanen szemét, emiatt több mérkőzést is ki kellett hagynia.

Diego Maradona száját kutyája harapta meg, Darius Vassell vérmérgezést kapott, miután fúrógéppel szúrt ki a talpán egy vízhólyagot, Philippe Mexés bal szemét a szolárium végezte ki, Charlie George fűnyíróval levágta a lábujját, David Seaman horgászás közben ficamította ki vállát, míg Robbie Keane bokaszalagja akkor szakadt el, amikor lábbal akarta magához húzni a távkapcsolót.

Darwin-díjat mindegyiknek, de nálunk Vassel a győztes :)