Angol Ligakupa

Jön az újabb City-parádé?

A bombaformában lévő manchesteri csapat kedvenc ellenfeléhez látogat szerdán. Csak a különbség a kérdés?

Pep Guardiola csapata bombaformában van.

Szerdán öt mérkőzéssel folytatódik az Angol Ligakupa, a játéknap rangadóját pedig két élvonalbeli csapat vívja Birminghamben, nevezetesen a West Bromwich és a Manchester City. Vélhetően simán nyernek a vendégek, hiszen perpillanat ég és föld a felek közt a különbség.

1X2 -   
West Bromwich Döntetlen Manchester City
7.50

4.80

1.30

A hazaiak ugyanis a jó rajtot követően megtorpantak, az elmúlt három bajnokijukon nem tudtak nyerni, sőt gólt is csak kettőt szereztek. A WBA-ra ráadásul kőkemény meccs vár a Premier League-ben, hétfőn ugyanis az Arsenal otthonában lesz jelenése a csapatnak.

Noha addig ugyan ki tudnák pihenni Tony Pulis játékosai a hétközi kupameccset, azonban a gárdából többen is sérüléssel bajlódnak. Oliver Burke, Nacer Chadli, Jake Livermore sem teljesen egészséges, Gareth McAuley pedig nem régóta végez teljes értékű edzésmunkát, bár ő vélhetően kezdő lesz a mérkőzésen, szintúgy, mint James McClean, Nyom, Claudio Yacob és Hal Robson-Kanu, akik többnyire kispadozni szoktak a bajnoki találkozókon.

[2619650] 2017-09-20 21:00:00 West Bromwich Albion - Manchester Cityx;5

Ezzel szemben a vendégek bombaformában vannak, a válogatott mérkőzések okozta szünetet követően mindhárom meccsüket magabiztosan nyerték meg, olyannyira, hogy ezen találkozókon 15-0-s (!) gólkülönbséget produkált a csapat.

Noha borítékolható, hogy jó néhány sztárjának pihenőt ad Pep Guardiola, a katalán mesternek olyan mély a merítési lehetősége, hogy gyakorlatilag így sem lesz tartalékos a manchesteri gárda. Angol lapok szerint a sérüléséből felépült Vincent Kompany elfoglalhatja pozícióját a védelem tengelyében, de ugyanúgy kezdő lehet Leroy Sané, Claudio Bravo, Ilkay Gündogan, Eliaquim Mangala, Yaya Touré, Danilo, Bernardo Silva vagy a fiatal, ugyanakkor roppant tehetséges Phil Foden.

[2619650] 2017-09-20 21:00:00 West Bromwich Albion - Manchester Cityx;
Ezeken kívül nem árt megemlíteni, hogy a Manchester Citynek az egyik kedvenc ellenfele a West Bromwich, ugyanis az Égszínkékek a felek legutóbbi 11 (!) egymás elleni meccsét behúzták.

Az elmúlt szezonban, amikor már Guardiola irányította a Cityt, a Hawthorns Stadionban nagyon simán, 4-0-ra nyertek a vendégek.

Mindezek után nem meglepő, hogy a     szerint a Manchester City a meccs toronymagas favoritja. Az állami iroda ugyanis mindössze 1.30-szoros pénzt kínál a vendégsikerre, de a legalább kétgólos manchesteri győzelem is csak 1.80-szoros oddson fogadható. A bukméker egyébként gólgazdag találkozót vár, hiszen a legalább három találatra csak 1.50-szeres, míg a mindkét csapat betalál fogadási opcióra mindössze 1.75-szörös pénzt fizetne ki.