Angol foci

A FIFA elmeszelheti a Chelsea-t

Angol sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a FIFA hamarosan megbünteti a Premier League címvédőjét.

Abramovicsék vétetek a szabályok ellen?

Aggódhatnak a Chelsea-szurkolók, a Daily Mail szerdai cikke szerint ugyanis könnyen elképzelhető, hogy a FIFA hamarosan megbüntetheti a klubot és kizárhatja az átigazolásokból a londoniakat.

A lapnak a FIFA megerősítette, hogy nyomoznak a Chelsea ügyében, amiért az vétett a szövetség szabályzata ellen és 18 év alatti játékossal kötöttek profi szerződést. Az újság szerint egyelőre nem tisztázott, hogy konkrétan melyik átigazolásról lehet szó, ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a Chelsea-t korábban már megbüntette a FIFA ugyanezen szabálysértés miatt.

2009-ben Roman Abramovicsékat egy szezonra szóló átigazolási embargóval sújtotta a FIFA Gael Kakuta leigazolása miatt, ám a Chelsea sikeresen fellebbezett, így a retorzió elmaradt.

Spanyolországban a Real Madrid és az Atlético Madrid is kapott hasonló büntetést, a királyi gárdát végül egy átigazolási időszakra, az Atlético Madridot viszont egy egész évre tiltotta el az új játékosok szerződtetésétől a szövetség. Mindkét esetben a 18 év alatti játékosok leigazolása volt a szankció alapja.

A Chelsea a Premier League tabelláján a két manchesteri gigász mögött a 3. helyen áll, szerdán este pedig a Nottingham Forrestet fogadja a Ligakupában. A Kékek esélyeit jól mutatja, hogy 1.09-es szorzón fogadhatunk a győzelmükre a   -n. 

[2619643] 2017-09-20 20:45:00 Chelsea - Nottingham Forestx;