Angol foci

Közmunkás lesz Rooney-ból

  • varin

Ítéletet hirdettek Wayne Rooney ittas vezetésének ügyében, két évig nem vezethet az Everton támadója.

A Manchester United korábbi támadóját szeptember 1-jén kapcsolták le a rendőrök ittas vezetés miatt, "Wazza" véralkohol-szintje háromszorosa volt ugyanis a megengedettnek. A válogatottságtól visszavonult játékos ügyében hétfő délelőtt ítéletet hoztak.

John Temperley bíró a 31 éves játékos ügyében úgy határozott, hogy nem lenne értelme pénzbüntetést kiróni a vétkes félre, ehelyett két évre bevonja a jogosítványát és 100 óra közmunkára ítéli őt. Rooney ügyvédei egyébként kérvényezték, hogy tekintsenek el a közmunkától, mert a játékos így is sokat fordít jótékonysági célokra, de ezt Temperley elutasította.

Fotó: Daily Express

"Elfogadom a bírósági határozatot és remélem, hogy a közmunkám során szolgálhatom majd a közösség javát.Szeretnék ugyanakkor ismételten elnézést kérni mindenkitől, az Everton szurkolóitól és a családomtól is. Nagyot hibáztam" - ismerte be a támadó.

Rooney egyébként a rendőri igazoltatás és a kihallgatás során is végig együttműködő volt és úriemberként viselkedett az angol lapok szerint, ráadásul ha elvégez egy speciális tanfolyamot, a kétéves jogosítvány-megvonás is a negyedére csökkenhet.

A nyáron Liverpoolba szerződő játékos hiába kezdte jól a szezont, az első két bajnoki fordulóban megszerzett góljai után az Evertonnak három vereség következett, melyeken Rooney már nem tudott betalálni, így jelenleg az Everton összes bajnoki gólja a 119-szeres válogatott nevéhez fűződik.

A bajnokságban botladozó Evertonnak hétvégén nyerhető meccse következik, a pénteken első pontjait begyűjtő Bournemouth érkezik a Goodison Parkba. Ronald Koeman együttesére 1.65-ös szorzón fogadhatunk a    -n.

237903