Férfi kézi BL

Kőkemény meccs vár a Szegedre Franciaországban

A Pastor-csapat ugyanis a jó erőkből álló Nantes otthonában kezdi meg idei BL-szereplését.

Sierra védéseire nagy szükség lesz vasárnap. - Fotó: facebook.com/pickszeged

15. idényét kezdi meg a MOL-Pick Szeged együttese a legrangosabb európai kupasorozatban, Juan Carlos Pastor együttese a nyitófordulóban a Nantes otthonában vendégszerepel. A bukmékerek szerint a mérkőzés esélyese a francia csapat, ám a szegediek megpróbálják borítani a papírformát.

1x2    
Nantes Döntetlen Szeged
1.45 8.25 3.10

A két csapat a BL-ben még nem találkozott egymással, az EHF-Kupában viszont igen, méghozzá abban a 2013-2014-es szezonban, amikor is a sorozatot végül a Szeged nyerte meg. Akkor egyébiránt a felek C-csoportban ütköztek meg egymással, mindkét összecsapást a hazai csapat nyerte meg, a magyarországi 28-27-tel, míg a franciaországi 31-23-mal ért véget. 

Azóta sok idő eltelt, mindkét klub átalakult, a hazaiak például jelentősen megerősödtek, hazájukban a PSG mögött az ezüstérmet kaparintották meg a 2016-2017-es idényben. Szeptember első hétvégéjén viszont legyőzték a francia kirakatcsapatot a honi szuperkupa döntőjében, méghozzá roppant simán, hat góllal. Mindez pedig többek közt annak köszönhető, hogy a gárda nem sokat változott a nyáron, hiszen fontos távozója nem volt a csapatnak, míg érkező oldalon Faluvégi Rudolf és Kiril Lazarov nevét is olvashatjuk.

Ami a magyar csapatot illeti, a Szeged is az állandóságot jelképezi, hiszen három játékos, Sandro Obranovic, Bóka Bendegúz és Urh Kastelic távozott, míg kettő, Dimitrij Zsitnyikov és Stefán Rafn Sigurmannsson érkezett. Egyértelmű tehát, hogy erősödött a Tisza-parti gárda, hiszen a távozók inkább csak epizódszereplők voltak, míg az újak akár vezérek is lehetnek.

Juan Carlos Pastor együttese idén már három bajnokin is túl van, a Ceglédet 16, az Egert 17, míg a Tatabányát 3 góllal győzte le a Szeged hazai pályán. Utóbbi meccsen akadozott a gárda gépezete, ami Nantesban nem fordulhat elő, főleg, ha a Csongrád megyeiek pontosan akarnak hazatérni Franciaországból.

"Nagyon jó csapat a Nantes. Sokan nem ismerik őket, pedig remek a keretük, kiválóan játszanak, a PSG-nek a Francia Szuperkupa döntőjében esélyük sem volt ellenük, végig uralták a meccset, kézben tartották a játékot. Ám olyan taktikával lépünk pályára, ami győzelemre vezethet, csak azt kell játszanunk. Nincs verhetetlen csapat, és ezt már bizonyította a MOL-Pick Szeged, hogy képes bárki ellen felvenni a harcot. Kemény meccs lesz, annyi szent" - nyilatkozta Bánhidi Bence, a vendégek játékosa a pickhandball.hu-nak.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukiknál a Nantes felé billen a mérleg nyelve, hiszen a     például háromesélyben mindössze 1.45-szörös pénzt kínál a franciákra, míg a szegediekre 3.10-szerest. A fogadóiroda a hendikep vonalat 2,5-nél, míg a gólok számának határát 54,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 19:30-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.