Forma-1

Vettel a favorit Szingapúrban?!

A bukmékerek és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Ferrarinak és a Red Bullnak fekszik a legjobban a szingapúri pálya.

A száguldó cirkusz hétvégén Szingapúrban vendégeskedik, amely pálya remek lehetőséggel kecsegtet a Ferrari számára, hogy megtörje a Mercedes nyári szünet óta tartó dominanciáját. Az elmúlt két futamon, Belgiumban és Olaszországban Lewis Hamiltonnal és a mögötte tomboló Merci-motorral nem lehetett mit kezdeni, a Marina-öbölben viszont a lassú pályán elsősorban nem a motorerőn, hanem a leszorítóerőn lesz a hangsúly.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff éppen ezért úgy gondolja, hogy hétvégén a Ferrari és a Red Bull a legesélyesebb, hiszen mindkét csapat jól ment eddig a szezonban a lassabb pályákon.

Az idei szezonban eddig azt láthattuk, hogy a mérleg nyelve a pálya típusa szerint változott. A pálya alapján azt mondanám, hogy Szingapúr olyan aszfaltcsík, ami a Ferrarinak és a Red Bullnak fekszik.

- mondta Wolff (forrás: www.hu.motorsport.com), aki hozzátette, hogy mindkét csapat erős teljesítményt mutatott a lassú pályákon, melyek maximális leszorítóerőt követelnek meg, és 2017-ben eddig a Mercedesnek mindig nehezebb volt ilyen körülmények között.

Vettel hasonló körülmények között győzni tudott idén Monacóban és a Hungaroringen is, így nem olyan meglepő, hogy Hamiltonnál esélyesebbnek tartják a fogadóirodák Szingapúrban a győzelemre.

De nagyon nem kell azért félteni a Mercedest sem, hiszen tavaly Nico Rosberggel sikerült nyerniük, igaz, Hamilton 2014-ben állhatott fel legutóbb Szingapúrban a dobogó legfelső fokára.

Wolff amellett, hogy a Ferrarit és a Red Bullt favorizálja, beszélt a saját esélyeikről is.

Sokat tanultunk a monacói szenvedésünkből, és a teljesítményünket jelentősen növeltük Magyarországon, sőt nagyot léptünk előre abban is, hogy megértsük, mit kell tennünk a maximális teljesítmény kicsikarása érdekében."

Semmi ok nincs arra, hogy a Mercedesnél kongassák a vészharangokat, mert lassabb pálya jön, de az biztos, hogy sokkal érdekesebb és szorosabb versenyt láthatunk majd, mint Belgiumban vagy Olaszországban volt.

Főleg, ha a Red Bull is csatlakozik a csatába. Az osztrák istálló egyébként nagyon okosan csinálta, hiszen Monzában vállalták be a motorbüntetéseket. A bukmékerek olyannyira számolnak a Red Bullal, hogy Daniel Ricciardót és Max Verstappent a mercis Valtteri Bottas és a ferraris Kimi Raikkönen elé sorsolják.

Ki nyeri a Szingapúri nagydíjat?
   
Sebastian Vettel 2.35
Lewis Hamilton 2.70
Daniel Ricciardo 8.25
Max Verstappen 8.50
Valtteri Bottas 9.25
Kimi Raikkönen 12.00