Spanyol foci

Ronaldónak piros, Messinek csak sárga?

A madridi drukkerek egy része szerint Lionel Messit ki kellett volna állítania a játékvezetőnek a Juventus elleni BL-meccsen, amiért megfogta a spori vállát.

A Barcelona kedden este 3-0-val küldte haza a Juventust a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, a katalánok legjobbja természetesen Lionel Messi volt. Az argentin támadó két góllal vette ki a részét a sikerből, ezzel pedig felavatta Gigi Buffont, akinek pályafutása során eddig még nem sikerült betalálnia.

Messi kapcsán azonban nemcsak a gólokra beszélnek Spanyolországban. Történt ugyanis, hogy az 54. percben Miralem Pjanic felvágta a Bolhát, aki heves kézmozdulatokkal sárgát reklamált Damir Skomina játékvezetőnél, majd amikor a bíró elhaladt mellette, jobb karjával megfogta a spori vállát, hogy nyomatékosítsa szándékát.

A szlovák sípmesternek azonban nem nyerte el a tetszését a mozdulat, ezért felmutatta Messinek a sárga lapot, Pjanic pedig megúszta az esetet.

Madridban persze rögtön kettős mércéről beszélnek, hiszen augusztus végén Cristiano Ronaldót öt mérkőzésre tiltották el, amiért meglökte a játékvezetőt. A madridi szurkolók egy része most arról beszél, hogy Messit is minimum ki kellett volna állítani, hiszen a játékvezetővel történő fizikai kontaktus nem megengedett.

Azért a két felvétel alapján megállapítható, hogy Ronaldo mozdulata jóval sportszerűtlenebb volt, mint Messié, így ezek alapján talán nem döntött rosszul a játékvezető, hogy sportszerűtlenség miatt csak sárga kártyával büntette a Barca sztárját.

A Barcelona és a Real Madrid versenyfutása a hétvégén folytatódhat a spanyol bajnoki címért, a katalánok a Getafe, a madridiak a Sociedad vendégei lesznek.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot ?    
Barcelona 1.85
Real Madrid 1.95
Atlético Madrid 23.00