Foci-vb 2018

Küzdésből jelesre vizsgáztunk Portugália ellen

Nem sikerült a bravúr, a magyar válogatott közel egy órát emberhátrányban játszva 1-0-s vereséget szenvedett Portugáliától a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában.

Fotó: MTI

A vendégek az első perctől kezdve fölényben futballoztak a Groupama Arénában, ráadásul a 30. percben emberelőnybe is kerültek, mivel Priskin Tamás piros lapot kapott a Pepével szemben elkövetett könyöklésért.

Priskin kiállítást érő könyököse

Fotó: MTI

Bár a félidőt még kihúztuk emberhátrányban is, a fordulás után Ronaldóék ráléptek a gázpedálra és a 48. percben André Silva góljával megszerezték a vezetést.

 A portugálok győztes gólja

 

Az előny birtokában a portugáloknak már értelemszerűen nem volt sürgős, a magyar válogatott pedig hősiesen küzdött. A találkozó utolsó harmadában már nagyon kevés említésre méltó dolog történt, bár a 93. percben Fiola révén kis híján összejött az egyenlítés.

 

Győzelmével a portugál gárda tapad az éllovas Svájcra és megőrizte esélyét, hogy egyenes ágon jusson ki Oroszországba.

Fotó: MTI

A két gárda 13. alkalommal találkozott egymással, de a magyarok még egyszer sem győztek, a mostani volt a kilencedik portugál siker.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata, amely mivel nem nyert, már nem érhet oda a pótselejtezőt érő második helyre sem a csoportjában, a kvalifikációs sorozatot október 7-én Svájcban folytatja, majd három nappal később itthon a Feröer-szigetek ellen zárja. Magyarország legutóbb 1986-ban vett részt világbajnokságon.

Magyarország-Portugália 0-1 (0-0)
Európai vb-selejtező, B csoport, 8. forduló:
Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Danny Makkelie (holland)
gólszerző: André Silva (48.)
piros lap: Priskin (30.)
sárga lap: Pátkai (20.), Elek (45+3.), Dzsudzsák (82.), Fiola (89.), illetve Ronaldo (89.)
Magyarország: Gulácsi Péter - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Lovrencsics Gergő (Varga Roland, 78.), Elek Ákos (Pintér Ádám, 67.), Pátkai Máté, Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás, Eppel Márton (Böde Dániel, 61.)
Portugália: Rui Patrício - Cédric Soares, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrao (Eliseu, 28.) - Gelson Martins (Bernardo Silva, 63.), Joao Moutinho, Danilo, Joao Mário - André Silva (Ricardo Quaresma, 86.), Cristiano Ronaldo
186541
[2059318] 2017-09-03 20:45:00 Magyarország - Portugáliax;