Spanyol foci

Kezd elfogyni a levegő Bale körül Madridban

  • MVB80

Gyengén kezdte az idényt, pedig Zinedine Zidane nagyon bízott benne.

Nem kezdte valami szédületes formában a mostani szezont Gareth Bale, a Real Madrid walesi szélsője, aki az első bajnokin a Deportivo otthonában szerzett ugyan egy gólt (nagyjából két méterről, üres kapura), de a másodikon, a Valencia elleni 2-2 alkalmával már kifütyülte őt a Bernabéu közönsége, amikor Zinedine Zidane bő negyedórával a vége előtt lecserélte.

Pedig a francia edző igyekezett minél több lehetőséget biztosítani neki, hogy formába lendüljön, hiszen a felkészülés kezdete óta hat meccsen kezdő volt, kétszer csereként küldte be, viszont a Barca elleni Szuperkupa-döntő visszavágóján a kispadon ücsörgött végig.

Ehhez képest az egy gól és az egy assziszt meglehetősen gyatra produkció, bár az is igaz, tétmeccsből még csak öt ment le. No, de Cristiano Ronaldo eltiltása miatt Bale-nek Karim Benzemával együtt vállára kellene venni a Realt, ehhez képest a Valencia ellen a 21 éves Marco Asensio duplája kellett, hogy ne legyen még nagyobb az égés.

A 28 éves Bale az előző szezonban a sok sérülése miatt mindössze 19 bajnokin játszott, ezeken 7 gólig jutott, pedig a korábbi idényeiben mindig összehozott legalább tizenhármat (19 az egyéni rekordja Madridból).

Zidane az előző szezon utolsó, egyben talán legfontosabb tétmeccsén, a cardiffi BL-döntőben az utolsó negyedórára beküldte Bale-t, és joggal bízhatott abban, egy ilyen sikerélménnyel a tarsolyában játékosa a nyáron képes lesz felépíteni magát. Most még úgy tűnik, mintha elfogyott volna a türelem vele szemben, igaz, nem Zidane, hanem a szurkolók és a média részéről.

"Normális, hogy a szurkolók kifütyülték Bale-t, mit csinált például a vasárnapi meccsen? Semmit! A szurkolók elkötelezett játékosokat akarnak látni, akik a lelküket is kiteszik a pályára. Bale viszont nem mutatott semmi hasonlót. Négy éve van a Realnál, de a spanyol nyelvvel gondjai vannak, azt sem tudja, hogyan kell jó napot kívánni” – támadta a játékost Josep Pedrerol újságíró és tévés személyiség, aki májusban még azt mondta, nem érti azokat, akik Bale-t kritizálják, és akkor felhozta a walesi emlékezetes góljait (2014-es Király Kupa- és BL-döntő).

Még nincs padlón, de össze kell kapnia magát

A korábbi Real-játékos és edző, Jorge Valdano abban egyetértett Pedrerollal, hogy ha valaki nem tudja rendesen kifejezni magát spanyolul, az az öltözőben és a pályán is elszigeteltnek érezheti magát.

"Fontos kapcsolat van a között, hogy valaki hogyan illeszkedik be egy közösségbe és hogyan illeszkedik be a pályán a csapat játékrendszerébe. Azt is meg kell említenünk, hogy kevés játékos kapott olyan komoly támogatást klubtól és az edzőktől, mint amit Bale kapott. A futballban mindig nagyon gyorsan változnak a dolgok. Amikor Bale a Realhoz jött, még Cristiano Ronaldóval konkurált, most pedig Asensióval harcol a kezdőcsapatba kerülésért. A modern futball a máról szól, és mostanság Asensio izgalmasabb és vonzóbb a szurkolók számára.”

A Cadena SER nevű rádiócsatorna műsorvezetője, Manu Carreno is kifejtette véleményét, ő azt jegyezte meg, hogy Bale már nem érinthetetlen, vagyis, ha jön egy komolyabb ajánlat, akkor a Real már nem fog ragaszkodni a maradásához.

Márpedig egy ütős ajánlat még befuthat, mivel az angol bulvárlapok azt írják, a Manchester United képes lenne 100 millió euró körüli összeget áldozni Bale-ért, akinek Angliában még mindig jó sajtója van, és ha tényleg ennyire elfogyott a levegő körülötte Madridban, akkor a MU nyújthat számára alternatívát. 

Bale legközelebb a walesi válogatottban szerezhet sikerélményt, ehhez kiváló alkalmat nyújt az Ausztria ellen vb-selejtező.

1x2    
Wales Döntetlen Ausztria
2.15 3.10 3.40