Angol foci

Fél London edzőt keres, Wenger is komoly veszélyben

A fogadóirodák szorzói szerint először a West Ham United trénerétől búcsúznak majd el.

Elérkeztünk az első válogatott szünethez a topbajnokságok idei kiírásában, és noha még korai szakaszát éljük a Premier League-nek, néhány csapatnál már felmerült az edzőcsere lehetősége. Három játéknapot követően igazi londoni egyeduralom az élen, ami persze nem csoda, a tabella utolsó öt helyéből hármat is fővárosi csapat tulajdonol.

Melyik Premier League-trénert menesztik legközelebb?
Slaven Bilic (West Ham) 1.60
Frank de Boer (Crystal Palace) 2.40
Rafa Benítez (Newcastle) 13.00
Arséne Wenger (Arsenal) 13.00
Antonio Conte (Chelsea) 15.00

Toronymagas favorit a bukik szorzói alapján a West Ham United mestere, Slaven Bilic. A horvát trénernek már tavaly is akadt problémája a szurkolókkal, az idei start után pedig igencsak meglepetés lenne, ha 2018-ban még ő ülne a Kalapácsosok kispadján. Három forduló, nulla pont, tíz kapott gól - szemben a 45 millió euró elköltött igazolással és a PL tizedik legértékesebb keretével, ezt így sokáig nem fogják elviselni Kelet-Londonban.

Délen sem sokkal jobb a helyzet, igaz, Frank de Boer nem kapott túl sok erősítést a Crystal Palace-nál. Ám a Sasok két könnyű hazai meccset (Huddersfield, Swansea) buktak el rúgott gól nélkül, így a WHU mellett még a piros-kékek sem rendelkeznek egyetlen ponttal sem. Új seprű jól seper ugyan és nem is gondoljuk, hogy a holland mesterrel szemben hamar elfogy a bizalom, de De Boer állása távolról sincs bebetonozva.

A dobogó harmadik helyén Rafa Benítezt találjuk, ám a Szarkák mesterének kirúgása szintén elég valószínűtlen - ez az oddsokból is látszik. A United fontos, hatpontos derbit nyert meg hazai pályán a Kalapácsosok ellen, amely valamelyest a fanatikusokat is megnyugtathatta.

Van a listán még egy Arséne Wengerünk, akinek kivágásért alighanem minden Arsenal-szurkoló hangos imákat mormol ezekben a percekben is. Az Ágyúsok kilátástalan játékkal, számukra még hízelgő arányú vereséget (0-4) szenvedtek el Liverpoolban és nagy kérdés, hogy az átigazolási szezon utolsó napjaiban ki hagyja még el a süllyedő hajót.

Az ötösfogat utolsó szereplője kakukktojás, hiszen a Chelsea két rangadót is nyert az elmúlt hetekben, ám Antonio Contéval kapcsolatban így is érdekes pletykák láttak napvilágot. Ennek realitása azonban szinte semmi, ha a Chelsea-nél kirúgnák az olasz mestert, kis túlzással polgárháborús állapotok törnének ki Nyugat-Londonban.

Az oddsok és a realitások szerint is Slaven Bilicnek kéne mennie. Ebből a szempontból kissé vegyesnek mondható a WHU sorsolása, hiszen a következő körben a Huddersfielddel játszanak Chicharitóék. Verhető ellenfél ugyan az újonc - bár még veretlenek! -, de ha mégis nyerni tudnának a London Stadionban, már két hét múlva kereshetne magának új állást a fülbevalós horvát.

2017-09-09;133
2017-09-10;133
2017-09-11;133
237903