Premier League

A Liverpool az Arsenal elleni rangadó esélyese

A Premier League harmadik fordulójának zárómeccsén az Ágyúsok az Anfield Roadra látogatnak.

A Liverpool a vasárnapi rangadó esélyese. - Fotó: twitter.com/lfc

Ha vasárnap, akkor Premier League rangadó, ezúttal a Liverpool és az Arsenal néz farkasszemet egymással a hét utolsó napján. Mindkét fél veszített már pontokat a bajnokságban, vagyis a hazaiak és a vendégek is győzelmi kényszerben lépnek pályára.

1X2 -   
Liverpool Döntetlen Arsenal
2.10

3.35

3.25

Noha a Vörösök első tétmérkőzése nem sikerült fényesre az idei szezonban - a 93. percben veszítettek két pontot Watfordban -, az utolsó három találkozójukon egyaránt nyerni tudtak. Jürgen Kloppék ugyanis a Bajnokok Ligája playoff körében a Hoffenheim együttesét oda-vissza legyőzték, míg a két ütközet között a Premier League-ben a Crystal Palace gárdáját verték meg hazai pályán.

Nyolc nap leforgása alatt tehát harmadik hazai meccsére készül a Liverpool, amely gárdából továbbra is hiányzik majd Philippe Coutinho. A brazil hivatalosan sérült, de vélhetően addig nem jut szerephez, amíg nem tisztázódik helyzete. A dél-amerikai játékos mellett Bogdán Ádám és Adam Lallana is kimarad, míg Nathaniel Clayne, Trent-Alexander-Arnold, Emre Can és Danny Ings is kisebb sérüléssel bajlódik, ám játékukra nagy esély mutatkozik.

[2522767] 2017-08-27 17:00:00 Liverpool - Arsenalx;

Ami a vendégeket illeti, az Arsenal az első fordulóban csak órási nehézségek árán győzte le a Leicester együttesét, míg a második játéknapon már könnyűnek találtatott a Stoke otthonában. Az Ágyúsoknál tehát igen nyögvenyelősen indul a szezon, pedig már egyre több játékosára számíthat Arséne Wenger. A francia szakvezető ugyanis biztosan csak Santi Cazorlára, Calum Chambersre és Joel Campbellre nem számíthat vasárnap, míg Jack Wilshere és Alexis Sánchez játékára mutatkozik esély.

[2522767] 2017-08-27 17:00:00 Liverpool - Arsenalx;5

A chilei játéka egyébként nagyon hiányzik a vendégeknek, igaz, ha játszik se biztos, hogy győzni tud csapata, hiszen a felek legutóbbi négy egymás elleni meccsén nem tudott nyerni a fővárosi gárda. Tavaly például a Liverpool oda-vissza lenyomta az Arsenalt, az Anfielden 3-1-re nyertek a Vörösök Saido Mané vezérletével. 

Az szinte most is biztosra vehető, hogy Jürgen Klopp együttese diktálja a tempót, s egy igen gyors, vélhetően gólgazdag mérkőzésre van kilátás, ahol a jelenlegi körülményeket megvizsgálva a Liverpool az esélyesebb. A bukik is így látják a helyzetet, a     háromesélyben 2.10-szeres pénzt kínál a hazai sikerre, míg az X2-t 1.65-szörös oddson méri. Legalább három találatra 1.50-szeres pénzt fizetne ki az állami iroda, míg ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.45-szöröse ütné markunkat.