Tenisz

Továbbra is érdemes lehet nyeretni Fucsovicsot

  • Cesc18

A magyar teniszező szerda este a brit Kyle Edmund ellen lép pályára a Winston Salem-i tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglista-122. Fucsovics Márton már biztosan szép emlékekkel utazik az augusztus 28-án kezdődő US Openre, ugyanis Winston Salemben kiváló formát mutat és a legjobb 16 között jár. Az első körben Ernests Gulbist 7-6, 6-2-re verte, míg a második kanyarban Joao Sousát 6-3, 3-6, 6-1-gyel küldte haza.

"Másfél szetten keresztül jól ment a játék, az adogatás különösen, aztán jött egy kis megtorpanás, illetve az is kiderült, Sousa nem véletlenül tagja jó ideje a top ötven mezőnyének. A harmadik játszmára aztán rátettem egy lapáttal, sikerült kétszer is elvennem az ellenfél adogatását, utána már csak az enyémre kellett figyelni. ATP-versenyen két főtáblás meccset egymás után még nem sikerült megnyernem, örülök neki, hogy ezt is elértem.” - értékelte Fucsovics a Sousa elleni meccsét.

Marcira a nyolcaddöntőben ismét egy top 50-es teniszező vár Kyle Edmund személyében. A brit játékos a késői nevezés miatt ugyancsak selejtezni kényszerült, majd a főtáblán könnyedén búcsúztatta Thomas Fabbianót, a második körben viszont Daniil Medvedev ellen rendesen megszenvedett, csak döntő szett tie-breakben tudta kiharcolni a továbbjutást. 

Nem tartalékolok a US Openre, szeretném kihozni ebből a versenyből a legjobbat. Úgy tekintek erre a versenyre, mint a Grand Slam-verseny előtti felkészülésre, miközben top ötvenes teniszezőkkel játszhatok. Edmundot ismerem, miként Gulbisszal, vele is edzettem a wimbledoni viadal előtt - mondta Fucsovics.
Fogadás a győztesre    
Kyle Edmund Fucsovics Márton
1.35 2.60

Marci előző két mérkőzésén egyaránt úgy véltük, hogy a bukmékerek nem jól lőtték be az esélyeket, avagy alulértékelték a nyíregyházi teniszezőt. Ezúttal úgy véljük viszonylag reálisak az oddsok, bár egy-egy külföldi irodában 2.95-ért is kínálják Fucsovics továbbjutását, míg arra, hogy szettet nyer 1.77-es szorzón fogadhatunk. Mindkettő elég baráti és tartogat értéket magában.  

De az tény, hogy Edmund a favorit, ugyanakkor egyáltalán nem sebezhetetlen. Marcinak, ha továbbra is jól működnek a szervái, akkor szoros játszmák dönthetnek, amik akár felé is billenhetnek.