NB II

Keleti nagymenőkkel nyernénk - tippek az NB II-re

Hétközi fordulót rendeznek a másodosztályban, szerdán a Nyíregyháza-Soroksár és a Békéscsaba-Mosonmagyaróvár meccsekre fogadunk.

Hétközi fordulót rendeznek az NB II-ben, az ötödik játéknapot ezúttal szerdán tartják. A tíz találkozóból a szokásoknak megfelelően két ütközetre, nevezetesen a Nyíregyháza-Soroksár és a Békéscsaba-Mosonmagyaróvár meccsekre fogadunk.

Az 5. forduló oddsai
   
  1 x 2
Budafok-Szeged 2011 2.40 3.05 2.60
Budaörs-Kazincbarcika 2.45 3.00 2.55
Cegléd-Győr 2.70 3.05 2.30
Szolnok-MTK 4.00 3.25 1.75
Vác-Sopron 2.15 3.15 2.90
Nyíregyháza-Soroksár 1.70 3.25 4.30
Békéscsaba-Mosonmagyaróvár 1.70 3.25 4.30
Csákvár-ZTE 2.55 3.00 2.45
Gyirmót-Dorog 1.85 3.20 3.65
Siófok-Kisvárda 3.30 3.20 1.95

Három győzelmet követően hétvégén Dorogon szenvedett vereséget a Nyíregyháza együttese, azonban az a mérkőzés máshogy alakulhatott volna, ha Csilus Tamás fejese pontosabb a második percben, pláne úgy, hogy a következő minutumban már hátrányban volt a Szpari.

"A legfontosabb most az, hogy helyre rakjuk a fejeket, mert a Soroksár elleni hasonló meccs lesz, mint a dorogi volt. Racionálisabb játékra van szükség a győzelemhez. A találkozó elején nagyon kitámadtunk, ellenfelünk pedig könyörtelenül kihasználta a középpályán történő labdavesztéseket. Nem elég, hogy mindenki gyenge napot fogott ki, még szerencsénk sem volt" - értékelte a hétvégi mérkőzést Lucsánszky Tamás, a hazaiak mestere csapata hivatalos honlapjának.

Az biztos, hogy a tréner, illetve Bajzát Péter, Csilus Tamás, Jova Levente - aki sérülés miatt kihagyja a hétközi meccset - jól ismeri a Soroksárt, hiszen tavaly még a vendégek sikereiért küzdöttek. A fővárosi együttes a nyáron alaposan megváltozott, kicserélődött és meggyengült, így nem meglepő, hogy csak az elmúlt héten aratta első sikerét, s eddig összesen csak három gólt szerzett az NB II-ben.

A másodosztályban hazai pályán a Szpari még nem győzte le a Soroksárt, de most keresve sem találna jobb alkalmat erre. A hazaik jól ismerik a vendégeket, bizonyítani akarnak, ráadásul a táblázaton előrébb álló együttesek egytől egyig idegenben játszanak kemény mérkőzéséket, avagy egy esetleges szabolcsi siker az élre is repíthetné a gárdát. Így pedig azon a véleményen vagyunk, hogy a Nyíregyháza legyőzi a Soroksárt.

Győzelmet várunk a Szparitól szerdán. - Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

A hétközi szelvényünk második mérkőzése a Békéscsaba-Mosonmagyaróvár találkozó, ahol szintén a hazai csapat sikerét várjuk.

A lila-fehérek az első körben meglepetésre otthoni környezetükben maradtak alul a Kazincbarcikával szemben, ám azt követően öt pontot gyűjtöttek, többek közt az MTK ellen maradtak veretlenek. Az utóbbi két meccsén gólt sem kapott Boér Gábor gárdája, igaz, nem is lőtt. A Mosonmagyaróvár Kisvárdán tett csodát az első játéknapon, hiszen a hosszabbításban egyenlített mínusz kettőről, majd a Siófokot legyőzte, ám aztán beleszürkült a mezőnybe, hiszen a Csákvár és a Cegléd ellen mindössze egy pontra futotta Várhidi Péterék erejéből.

Ha a Csaba komolyan gondolja a feljutást, akkor már nem hibázhat az ilyen kaliberű meccseken, főleg, hogy az éllovasokkal szemben máris ötpontos hátrány szedett össze. A Mosonmagyaróvár egyébként is gyengült a nyáron, az egyik leggyengébb és legszűkebb kerettel vágott neki a szezonnak, az ilyen kaliberű gárdáknak ráadásul nem jól az ilyen sűrű program, amikor egy hét alatt három meccset kell játszani, s közben átszelni az országot.

Noha az előző szezonban meglepetésre a Móvár nyerni tudott a Viharsarokban, az előjelek most a hazai siker mellett szólnak, szerintünk nem is marad el a Békéscsaba győzelme.

hatharom.com
Nyíregyháza-Soroksár Nyíregyháza
Békéscsaba-Mosonmagyaróvár Békéscsaba
@2.89
Fogadási határidő: 17:45
2017-08-23;9117
239982