Tenisz

Pályán Babos és Fucsovics, szép pénzt nyerhetünk a győzelmükkel

Kedd este Babos Tímea és Fucsovics Márton egyaránt ütőt ragad. Előbbi New Havenben a legjobb 16 között az ausztrál Daria Gavrilovával néz farkasszemet, míg utóbbi Winston Salemben a második körben a portugál Joao Sousával méri össze a tudását.

Mindkét top magyar teniszező remekül kezdte a US Open előtti utolsó felkészülési versenyét. Babos Tímea New Havenben korábbi párospartnerét, Kristina Mladenovicot győzte le 7-5, 7-5 arányban, míg Fucsovics Márton Winston Salemben szintén két játszmában, 7-6, 6-2-re verte az egykori top 10-es Ernests Gulbist. 

Babos nem a legjobb előjelekkel érkezett Connecticutba, hiszen április vége óta mindössze egyetlen meccset tudott megnyerni egyéniben. Ezért is volt nagyon fontos, hogy most győzelemmel tudott kezdeni, ráadásul Mladenovic személyében a világranglista 14. helyén álló játékost múlta felül - ezzel idei első top 20-as elleni győzelmét könyvelhette el.

"Elég jól kezdtem a mérkőzést, de utána voltak rosszabb időszakaim. Végül sikerült megnyernem az első szettet! Utána a másodikat is nagyon jól kezdtem, de sajnos volt egy furcsa gém, ami elment. Utána talán picit idegesebb lettem, így emiatt is hirtelen 2:5 lett. De ekkor újra megnyugodtam, azért sikerült visszajönni."

Végre egy olyan meccs, amelyen én fordítottam vesztett helyzetből. Ennek nagyon örülök. Nem mondom, hogy ez szép győzelem volt. Legalábbis abból a szempontból, hogy nem volt végig „nagy játék”. De a lényeg a győzelem, most ez a legfontosabb.

 – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Babosra a folytatásban a világranglista-26. Daria Gavrilova vár, aki kis híján már az első körben búcsúzott Krystina Pliskova ellen, ugyanis a cseh ellenfele döntő szett 5-4-nél szerválhatott a továbbjutásért.

A Roland Garros óta nem túl meggyőző Gavrilova, jó néhány döntő szettes derbit elbukott, ami nem javított az önbizalmán. Hatalmas küzdő, nagyon tud kaparni, de a formája nem az igazi. Az adogatása sebezhető, ezt pedig Timi kihasználhatja. A bukmékerek ugyan az ausztrál lányt tartják a meccs favoritjának, de véleményünk szerint ez inkább 50-50, így Babosra megéri 2.30-ért tenni. 

Fogadás a győztesre    
Babos Tímea Daria Gavrilova
2.30 1.50

Fucsovics Márton szintén nem favoritja a Joao Sousa elleni derbinek, legalábbis a fogadóirodák szerint. Szerintünk viszont itt sem sikerült jól belőniük az oddsokat, mint ahogyan a nyíregyházi teniszező első mérkőzésén sem. Fucsovicsot ugyanis underdognak hozták ki Gulbis ellen, amivel szintén nem értettünk egyet

Sousa ugyan komolyabb játékerőt képvisel, mint a lett, de jelenleg nincs élete formájában, Winston Salem pedig soha nem tartozott a kedven helyszínei közé.

A portugál az elmúlt négy évben mindig elindult ezen a tornán, de az első meccsét egyetlen alkalommal sem élte túl. 
Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Joao Sousa
2.20 1.55

Fucsovics 95 perc alatt elintézte Gulbist, az adogatása pedig csodásan működött. A lett riválisának ugyanis nemhogy bréket, de még bréklabdát sem engedett. Ha hasonlóan jól sülnek a szervái, akkor Sousa ellen is lesz keresnivalója, sőt jó eséllyel pályázik a győzelemre. A portugál egyébként a torna 17. kiemeltje, így az első körben nem kellett játszania, de ez inkább hátrány lehet a számára, mintsem előny.