Angol foci

Következő kérdést hallhatom? - Guardiola

A Manchester City spanyol mestere kifakadt az Everton elleni pontvesztést követően.

Nem tudta megnyerni idei első hazai mérkőzését a Manchester City gárdája, Pep Guardiola fiai hátrányból csak döntetlenre tudták menteni az Everton elleni találkozójukat. Az első etihadbeli találkozón a gyenge eredmény mellett az új igazolás, Kyle Walker játéka miatt is bosszankodhattak a helyiek. A 45 millió fontért szerződtetett hátvéd mindössze 43 percet töltött a pályán, amikor is második sárgával leküldte őt Bobby Madley játékvezető. A mérkőzést követően Pep Guardiola kissé ingerülten nyilatkozott az esetről.

"Nem fogok nyilatkozni a bíróval kapcsolatban. Annyira egyértelmű volt, szóval felesleges bármit is mondanom. Kérem a következő kérdést!" - reflektált ingerülten arra a kérdésre Pep, hogy miért is tapsolta meg szarkasztikusan Madley-t a katalán mester.

Guardiola a csalódást keltő eredmény ellenére igen büszke volt játékosaira, amely persze sovány vigaszt jelenthet csak a szurkolóknak. "Életem egyik legbüszkébb napja ez, jó volt látni, hogyan is teljesítünk 10-en 11 ellen. Mindent megtettünk 11 emberrel és 10-zel is. Az Everton egy topcsapat, remek játékosokkal. Szerettünk volna nyerni, de nem sikerült - nagyon sok ehhez hasonló tavalyi mérkőzésünk volt. Persze ez még csak a második meccsünk volt, még fejlődni fogunk".

A Sky Sport szakértői azonban kevésbé látják biztatónak a City helyzetét, kiemelve, hogy hiába teljesítettek az előző szezonban idegenben kitűnően, hazai pályán meglepő bukások is borzolták a szurkolók idegeit.

Az angol lap emellett megemlíti, hogy a Citynek ismételten jelentkezett egy komoly "tünete", amely tavaly szintén problémát jelentett, vagyis hogy a csapat az első kapura lövéséből gólt kapott - tavaly erre hétszer is volt példa.

Fotó: ESPN

"Mindössze 25 perc után váltania kellett Guardiolának, mert Otamendi nem bírt Calver-Lewinnal. De a másik két hátvédnek is több hibája volt, ami még komoly gondokat okozhat majd a Citynek" - emelte ki a Sky szakértője, Gary Neville.

Mindezek mellett háromszor annyi lövése volt Agüeróéknak a találkozón, de gólt ugyanannyit szereztek, mint ellenfelük.

A problémák tehát visszatérni látszanak, a City hiába próbálkozik sokat és hiába veszik célba viszonylag kevés alkalommal a kapujukat, amíg a kaput eltaláló labdák egyharmadából gól lesz (tavaly mindössze 64%-os volt a kapusok védési hatékonysága), addig a manchesteriek aligha lépnek majd feljebb.

A Citynek persze így sincs igazán oka aggódni, hiszen mindössze három csapat kezdte hibátlanul a bajnokságot, a MU, a Huddersfield és a WBA. Guardioláéknak jó esélyük van javítani a hétfői botlást, hiszen annak a Bournemouthnak a vendégei lesznek, amelynek két szezon alatt 15 gólt vágtak, ráadásul Defoe-ék két vereséggel és nulla rúgott góllal kezdték a szezont. Mindezek fényében nem csoda, hogy csak 1.30-as szorzóval fogadhatunk a Cityre a    -n.

237903