Tipp

Ennél a fogadásnál megéri kockáztatni!

A Baltimore-Oakland találkozón az oddsok alapján a hazaiknak áll a zászló, ám a kezdő dobók mást ígérnek.

A szerda hajnali mérkőzésözön egyik legérdektelenebb találkozója talán az Oakland-Baltimore összecsapás lesz az MLB Amerikai Ligájában, ám fogadási szempontból korántsem tűnik rossznak. Noha az Athletics a csoportja sereghajtója és a rájátszásra már szinte minden reális esélyük elszállt és az Orioles lázasan küzd még a továbbjutásért, mégis az esélytelenebb csapatra éri meg fogadni. És hogy miért? Hát Ubaldo Jimenez miatt!

Fotó: Baltimore Sun

A hazai csapat dominikai veteránja ugyanis még a tavalyi, nagyon gyér teljesítményét is alulmúlni látszik idén és 25 mérkőzésen eddig 6.47-es ERA-t volt képes felmutatni. Mióta 2014-ben Marylandbe igazolt, teljesítménye hanyatlik, ám a mostani játéka a korábbiaknál is gyászosabb.

Az év egyik hónapjában sem volt eddig képes 5 alatti ERA-t produkálni, ami azért egy kezdő dobónál igencsak aggasztó statisztika.

Noha akadtak jobb mérkőzései idén, legutóbb, a Seattle ellen 4.1 inninget bírt ki, ennyi kellett a Mariners ütőinek, hogy szétcsapják őt. Igaz, hogy áprilisban még 4-1 volt az O's mérlege, amikor Jimenez dobott (bár a 7.43-as ERA így is sok mindent megmagyaráz), május óta amikor Ubaldo pályára lépett, a csapat mérlege 6-14. Ezen felül még nem árt megemlíteni, hogy hiába sikerült jól az elmúlt két hazai mérkőzése, otthon is 6.61-es ERA-val dolgozik, ami magasabb, mint az idegenbeli.

A Baltimore ellenfele most az az Oakland lesz, ahol túl nagy terveket már nem szövögethetnek, az 54-71-es mérleg a második leggyengébb az AL-ben, a 20 idegenbeli siker pedig ligautolsó.

Paul Blackburnnek, az Athletics kezdő pitcherének azonban jó szezonja van, újonc évében ugyan még nem raknak rá hatalmas terhet, de kilenc mérkőzésen így is kezdett eddig. A 23 éves játékos egyelőre 3.46-os ERA-val dob, idegenben pedig négy kezdése alkalmával 1.69 ez a szám.

Fotó: Zimbio

A két dobó augusztus 11-én már találkozhatott egymással, akkor az Oakland 5-4-re tudott nyerni, noha igazán sem ő, sem pedig Jimenez nem játszott jól, így itt nem a dobók közötti különbség döntött.

Nyilvánvalóan korai lenne Blackburnt óriási dobótehetségnek kikiáltani, de véleményünk szerint tőle egy közepes teljesítmény is elég lehet, ha Ubaldo Jimenez azt a játékot nyújtja, amelyet idén sokszor. Mindezek fényében a 2.20-as szorzó a vendégekre az indokoltnál magasabb, és bár kétségtelenül jelenleg erősebb csapat a Baltimore (bár 125 lejátszott meccsnél a héttel több győzelem nem számottevő), a pitcherek miatt a mi mérlegünk nyelve inkább a vendégek felé hajlik.

hatharom.com
Oakland Athletics
@2.20
Fh: Szerda 01:05