NB I

Jön a Vidi-Fradi, íme a hétvégi forduló szorzói!

  • ivan

A Ferencváros a Videoton vendége lesz, a Honvéd pedig a feltámadó Debrecent fogadja.

A válogatott meccsek miatti szünet előtt egy csúcsrangadóval folytatódik az OTP Bank Liga, a 7. fordulóban ugyanis összecsap a Videoton és a Ferencváros. A két bajnokaspiráns ezúttal Felcsúton vív majd rangadót, a Fradi számára pedig némi előnyt jelenthet, hogy a Videoton csütörtökön a Partizan Beograd ellen az éved eddigi legfontosabb meccsét játssza majd. De lássuk, hogy vélekednek az esélyekről a magyar oddsmesterek!

OTP Bank Liga, 7. forduló
   
  1 x 2
Diósgyőr - Mezőkövesd 1.80 3.40 4.30
Haladás - Puskás Akadémia 2.15 3.20 3.30
Vasas - Paks 1.95 3.30 3.70
Balmazújváros - Újpest 3.20 3.20 2.20
Honvéd - Debrecen 1.70 3.50 4.80
Videoton - Ferencváros 2.05 3.30 3.40

A kiváló rajt után alaposan beragadó Mezőkövesd ezúttal a Diósgyőr vendége lesz, a találkozót pedig a debreceni stadionban rendezik meg. A DVTK tétmeccsen utoljára 2014-ben tudta legyőzni a kövesdieket, ám ezúttal a miskolciak az esélyesei a borsodi rangadónak, amit az 1.80-as szorzójuk is alátámaszt.

A hétvégén megszerezte első győzelmét a Puskás Akadémia, amely a Haladás vendégeként is jó lehet legalább az egyik pontra. A szombathelyiek a Ferencváros ellen nagyon súlytalanok voltak, a már elkönyvelt négy vereségük pedig arra enged következtetni, hogy idén nem lesz egyszerű szezonja Mészöly Gézáéknak.

A Vasas Debrecenben egy félidő leforgása alatt annyi gólt kapott, mint az azt megelőző 6 fordulóban összesen. Az angyalföldiek számára nem jött jól, hogy Murka Benedek keresztszalag-szakadást szenvedett a Loki ellen, így Michael Oenningnek egy támadóval kevesebb alternatívája lesz. Tekintve, hogy a piros-kékek mindössze 5 gólt szereztek idáig, mindez nem túl kedvező előjel a Paks elleni meccs előtt. Csertői Aurél fiai a Videoton halasztása miatt közel két hetet készülhettek erre az ütközetre, legutóbbi hat Vasas elleni meccsükből pedig ötöt is behúztak. Ehhez képest 3.70-es odds a vendégekre.

Az Újpest ezúttal az újonc Balmazújváros vendége lesz, az oddsok alapján pedig meglehet a második lila-fehér győzelem is. Ugyanakkor a Balmaz legutóbb hazai pályán 4-0-ra verte az a Diósgyőrt, akivel az UTE 1-1-es döntetlent játszott a hétvégén.

Nagy kérdés, hogy a Vasas elleni győzelem mekkora lökést adhat a Debrecennek, amely a címvédő Budapest Honvéd vendége lesz. A bukik szerint a kispesti győzelem a valószínű, a két csapat legutóbbi négy egymás ellenije egyébként ezzel a végeredménnyel zárult. A piros-feketék azonban nem álltak hadilábon a szerencsével az elmúlt fordulókban, így véleményünk szerint nem akkora nagy biznisz a hazait játszani.

Vasárnapra marad a NB I csúcsrangadója, az a Videoton-Ferencváros összecsapás. Az oddsok alapján a Videoton a favorit, ám ahogy fentebb is említettük, az EL-találkozó után nagy kérdés, mennyire lesznek frissek a fehérváriak. A Fradi a hétvégén begyűjtötte második sikerét is, egy újabb három ponttal pedig utolérhetné a Vidit is.

Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
2017-08-26;212
2017-08-27;212
239099