Premier League

Először győzné le Guardiola az Evertont

A Premier League második fordulójának zárómérkőzésén a Manchester City az Everton gárdáját fogadja.

Először győzné le Guardiola az Evertont. - Fotó: twitter.com/mancity

Hétfőn este a Manchester City-Everton összecsapással ér véget a Premier League második fordulója. A bukmékerek szerint a találkozó esélyese Pep Guardiola csapata, igaz, a katalán mester irányításával a Citynek eddig még nem sikerült legyőznie a liverpooli együttest. Az előző szezonban ugyanis az Etihadben 1-1-re végeztek a felek úgy, hogy a hazaiak két büntetőt is rontottak, míg a Goodison Parkban az Everton meglepően simán, 4-0-ra győzte le a manchesteri együttest. 

1X2 -   
Manchester City Döntetlen Everton
1.30

5.20

8.40

Van tehát miért visszavágnia az Égszínkékeknek hétfőn, s nagy esély mutatkozik arra, hogy ez össze is jön Pep Guardiola fiainak. A City ugyanis egy kiváló előszezont követően lefocizta az első fordulóban a Brighton együttesét idegenben - mondjuk ezt úgy is, hogy a manchesteriek csak a 70. percben törték fel az újonc védelmét -, s megérdemelten aratott kétgólos sikert.

A csapatban szinte mindenki harcra kész, hiszen csak a régóta maródi Ilkay Gündogan, a kölcsönből visszatérő Samir Nasri és az új szerzemény, Benjamin Mendy nem áll a katalán szakvezető rendelkezésére. Ezen játékosok közül egyébként is maximum utóbbi férne be a csapatba, vagyis Guardiola ugyanazt a bivalyerős kezdőjét tudja pályára küldni hétfőn este, mint tette azt bő egy hete.

[2522758] 2017-08-21 21:00:00 Manchester City - Evertonx;

Ami a vendégeket illeti, az Everton jól teljesít idén, mind a négy tétmérkőzését megnyerte, az Európa Ligában a Ruzomberok együttesét oda-vissza legyőzte, a bajnoki rajton a Stoke gárdáját gyűrte le, míg csütörtökön a Hajduk Split alakulatát múlta felül. Azonban olyan erősségű csapat ellen még nem játszott idén Ronald Koeman együttese, mint a City, s még úgy is fel lesz adva az Evertonnak a lecke, hogy a múlt héten leigazolta Gylfi Sigurdssont, aki vélhetően már játékra jelentkezik hétfőn.

Azonban többen is kihagyják a liverpooliak közül a manchesteri kiruccanást, hiszen Ramiro Funes Mori, Yannick Bolasie, Sandro Ramirez, James McCarthy, Seamus Coleman és Ross Barkley biztosan nem lép pályára.

Utóbbi a csapat motorja volt tavaly, a gárda legjobb és legértékesebb játékosa, azonban szeretne távozni az Evertontól, amit Sigurdsson leigazolása is előre vetít, hiszen azonos poszton játszik a két futballista. Ám nagy kérdés, hogy az izlandi képes lesz-e pótolni majd az angolt?

[2522758] 2017-08-21 21:00:00 Manchester City - Evertonx;5

A bukmékerek szerint a Manchester City a hétfői mérkőzés toronymagas esélyese, hiszen a hazaiakra háromesélyben mindössze 1.30-szoros oddson fogadhatunk a -n. Az iroda szerint Guardiola csapata többgólos sikert is arathat, mivel a legalább kétgólos hazai sikerre 1.75-szörös pénzt kínál, míg, ha az Everton ponttal távozna az Etihadből, akkor a feltett tétünk 3.20-szorosát kapnánk vissza.

Legalább három találatra 1.50-szeres pénzt fizetne ki a bukméker, míg ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.90-szerese ütné markunkat.