Topligák

Váratlan hőse volt a Chelsea-nek, trükkös góllal nyert a Roma

  • MVB80

Rangadót nyert a Chelsea, gólínség volt a Bundesligában, szenvedős meccset húzott be a Roma. Ez történt a topligákban.

Premier League

2012 októbere óta nem nyert a Chelsea a Tottenham otthonában, de most sikerült megtörni ezt a rossz sorozatot az előző idény bajnokának. A nyerőember Marcos Alonso lett, aki az első félidőben egy csodás szabadrúgással szerzett vezetést a Chelsea-nek.

A tavalyi gólkirály, Harry Kane közel állt az egyenlítéshez, de a kapufa megakadályozta, majd a 82. percben egy mázlis gól után már 1-1 állt az eredményjelzőn, Eriksen szabadrúgása után Batshuayi a saját kapujába csúsztatott.

De a slusszpoén Marcos Alonsóé volt, akinek a lövése valahogy besurrant a vetődő Lloris alatt.


A Spurs tavaly az egész idényt lehozta veretlenül hazai pályán, az ideiglenes otthonául szolgáló Wembelyben viszont pocsék a mérlege, utolsó tíz meccséből hetet elvesztett. Aki eltalálta a Chelsea-győzelmet, az a feltett tétnek majdnem a három és félszeresét nyerhette vissza a    -nál.

A másik vasárnapi meccsen az újonc Huddersfield 1-0-ra legyőzte a szintén most feljutó Newcastle-t, és ezzel két forduló után még hibátlan! A győztes gólt szerző Mooy a 16. ausztrál játékos, aki a PL történetében gólt szerzett, és egy olyan támadás végén talált be, amely 14 passzból épült fel.


 
now;47
237903


Bundesliga

Nem potyogtak a gólok a német bajnokság vasárnapi meccsein, a Mönchengladbach-Köln találkozón a hazai drukkereknek azért volt mit ünnepelniük, a 20 éves svájci Elvedi jól érkezett, ez pedig győzelmet ért.

A másik meccsen a Freiburg betalált ugyan a Frankfurt ellen, de a videobírós visszanézés után kiderült, hogy Niederlechner lesen kapta a labdát, így végül Kleindienst gólját nem adták meg. A második félidő közepén a Frankfurtba beállt a most igazolt Kevin-Prince Boateng is, de ez sem változtatott a lényegen, maradt a 0-0.

now;54

Serie A

Ha az olasz bajnokság vezetői reklámozni akarják majd a bajnokságot, akkor biztos nem az Atalanta-Roma meccset mutogatják majd, a tavalyi negyedik, illetve második helyezett ugyanis elég gyengén teljesített.

A Roma győztes gólját egy korábbi laziós, a most igazolt Kolarov szerezte, aki kihasználta, hogy a sorfal felugrott, és alatta lőtte el a labdát. Az Atalanta legnagyobb helyzetét a Fiorentinától érkezett Ilicic puskázta el, aki pár lépésről a kapufát találta el.

A Milan gyorsan emberelőnybe került, amikor Ceccherini sárga lapját utólag a videobírós elemzés miatt pirosra változtatták, így a Crotone duplán bűnhődött, mert Kessié berúgta a megítélt büntetőt. A piros-feketék nem álltak le, a szünet előtt Cutrone és Suso is betalált, így sima 3-0 lett a vége.

Ugyanilyen arányban nyert az Inter, amely a Fiorentinát intézte el, Icardi ott folytatta, ahol az előző szezonban abbahagyta, és negyedóra alatt 11-esből és akcióból is betalált. A játéknap meglepetését a Spal okozta, amely 0-0-ra végzett a Lazio otthonában, aki erre ráérzett, az 5.40-es oddsot fogott a  -n. A bajnokság egyetlen magyarja, Nagy Ádám csak csere volt a Bolognában, amely egy pontot szerzett odahaza a Torino ellen. 

now;55

Primera División

A Barcelona végig uralta a Betis elleni meccset, és az első félidő hajrájában három perc alatt eldöntötte a fontos kérdéseket. Mindkét gólnál Deulofeu volt az előkészítő, az elsőnél egy vendégjátékos, Tosca ért bele szerencsétlenül a labdába - bár ott érkezett mögötte Messi -, a másodiknál pedig Sergi Roberto fejezte be a támadást.

A Real Madrid egy érdekes góllal szerzett vezetést La Corunában, a hazai kapus, Rubén kiejtett egy könnyű labdát, amit az érkező Benzema nagyon rosszul talált el, de így lett jó Bale-nek, aki már csak az üres kapuval állt szemben. Pár perccel később jött a második csapás brazil koprodukció végén, Marcelo beadását Casemiro pofozta be.

A második félidőben Kroos is eredményes volt, a Depor pedig szépíthetett volna, de Andone szörnyen lőtte a Carvajal ellen befújt büntetőt. Zidane egyedül amiatt lehetett bosszús, mert az első sárgát egy felesleges kakaskodásban összeszedő Sergio Ramos a végén a kiállítás sorsára jutott, így nem játszhat a második fordulóban a Valencia ellen.

2017-08-20;87