Nemzetközi foci

Úgy néz ki, eldőlt Ibrahimovic sorsa

Jelenleg nincs csapata Zlatan Ibrahimovicnak, de a hét elején kiderülhet, hol folytatja.

Ibrahimovic még az Anderlecht elleni EL-meccsen összeszedett térdsérüléséből lábadozik, de az ESPN azt állítja, hogy a hét elején új szerződést írhat alá a Manchester Uniteddel.

Bár a 35 éves svéd csatár szerződése júniusban lejárt a Unitednél, a rehabilitáció így is az angol klub edzőközpontjában zajlik, és Ibra a vártnál gyorsabban gyógyul.

Hamar belopta magát a MU-drukkerek szívébe

Ibrahimovic nagyon jó évet zárt a MU-nál, a sérüléséig minden sorozatot számolva összesen 28 gólt szerzett, ezzel az egyaránt 11-11 gólig jutó Henrih Mhitarjant és Marcus Rashfordot megelőzve házi gólkirály lett, és főszerepe volt abban, hogy a United behúzta az angol Szuperkupát, a Ligakupát és az Európa Ligát is.

Ennek fényében nem meglepő, hogy José Mourinho is amellett kardoskodott, hogy Ibrahimovic új szerződést kapjon, mert nem csak a pályán, az öltözőben is vezérnek számított.

A nyár közepén még úgy tűnt, több más sztárhoz hasonlóan Ibrahimovic is az MLS-felé veszi az irányt, a Los Angeles Galaxy vitte volna, de most az az a legvalószínűbb, hogy végül mégis marad a MU-nál, amivel mindkét fél jól jár.

Bár Romelu Lukaku érkezésével lett új középcsatára a klubnak, de a szezon hosszú, Ibra pedig tavaly is bizonyította, mennyit számít a jelenléte.

A MU jól kezdte a bajnokságot, a West Hamet és a Swansea-t is 4-0-ra verte, és minden esélye megvan arra, hogy háromból hármat nyerjen, mert a következő körben a Bournemouth vendége lesz.

A második fordulót a Manchester City-Everton meccs zárja, az első fordulóban mindkét csapat nyerni tudott.

1x2    
Manchester City Döntetlen Everton
1.27 5.30 9.50