Cincinnati tenisztorna

Kyrgios és Dimitrov is első Masters-győzelmére készül

  • Cesc18

Nick Kyrgios és Grigor Dimitrov néz farkasszemet egymással a vasárnap esti Cincinnati 1000-es verseny döntőjében.

Nem lehet azt mondani, hogy a papírforma érvényesült volna a héten Cincinnatiben, hiszen a felső ágon a nem kiemelt Nick Kyrgios jutott be a döntőbe, míg az alsó ágon a hetedik helyen rangsorolt Grigor Dimitrov. Mindketten először verekedték el magukat ilyen magasságba egy ennyire rangos viadalon, ami meglepő lehet, ugyanis évek óta úgy beszélhetünk róluk, mint a jövő sztárjai. Semmi nem utalt azonban arra, hogy éppen most robbantanak nagyot. 

Kyrgios az elmúlt hónapokban folyamatosan sérülésekkel küszködött, április óta egy normális tornát nem tudott játszani - időnként kedve sem volt hozzá. Dimitrov sem nagyon kápráztatott el minket, az Australian Openen ugyan elődöntőzött, de annak már bő féléve, az elmúlt hetekben kellemetlen vereségeket könyvelhetett el. 

Az elődöntőben egyiküknek sem volt könnyű dolga, papíron talán az ausztrálnak volt egyszerűbb feladata David Ferrer ellen, de ahogyan a mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta, egy rémálom volt számára ez a meccs a lapos labdák miatt.

Dimitrov a hazai közönség támogatását élvező John Isnerrel nézett farkasszemet, ami egy merőben más derbi volt, itt ugyanis a türelmen volt a hangsúly. Érdekesség, hogy mindkét elődöntő 7-6, 7-6-os eredményt hozott. 

Összességében talán Kyrgiosnak volt a nehezebb dolga a fináléig vezető úton, hiszen Rafa Nadallal is találkozott, illetve egy mérkőzéssel többet kellett játszania. A spanyol klasszist egyébként kiváló tenisszel verte.

Nem kérdés, hogy mindketten teljesen megérdemelten jutottak el idáig és jó lesz látni egy olyan döntőt, ahol két olyan játékos feszül egymásnak, akik egyaránt első igazán komoly címükért szállnak harcba.

Remélem olyan napot fogok ki, amikor újra kiváló teniszt teszek a pályára. De ez nem minden. Szeretnék arról is visszajelzést kapni, hogy jó úton haladok - mondta Dimitrov.

Ami a játék részét illeti, természetesen kulcs lesz az adogatás. Mindketten kiütöttek a torna alatt egy nagy szervást, ahol várni kellett a megfelelő pillanatra, illetve a fontos pontoknál észnél kellett lenni. Ez a meccsen viszont messze nem csak a szerváról fog szólni, hiszen mindketten remekül mozognak a pályán, jók a hosszabb labdamenetekben is. 

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Nick Kyrgios Grigor Dimitrov
1.55 2.15

A bukmékerek az ausztrált hozták ki favoritnak, méghozzá 1.55-tel, ami kissé meglepő, hiszen Dimitrov is ihletett formában teniszezik. Kiélezett döntőt várunk, ahol nagy kérdés, hogy a tét nagyságával miként tudnak megbirkózni.