E-sport

Kezdődik a rájátszás! LCS Tippek – Negyeddöntők, 1. Nap

  • Thanatos
Címkék:

Miközben Európában kőkemény csata folyt a bennmaradásért, a két LCS régió legjobbjai épp melegítettek, hiszen ma-holnap nem más érkezik, mint a rájátszás. Minden pozíció jelentőséggel bír a világbajnokságra való kijutás szempontjából, hogy a büszkeségről és a dicsőségről már ne is beszéljünk. Természetesen senkit nem hagyunk szakértői tippek nélkül, érkezzék is az első nap két összecsapására vonatkozó predikció!

Alapinformációk a tornáról

Az EU & NA LCS rájátszása egymással párhuzamosan zajlik, néhány óra eltéréssel. Az első héten a negyeddöntőké a főszerep, ahol a két bajnokság alapszakaszának 3. – 6. legjobb csapata szerepel. Minden ütközet Bo5 széria, tehát 3 győzelemig tart. Az 1. és 2. helyezettek az elődöntőben fogadják a továbbjutókat. Vigaszág nincs, ám mind döntő, mind pedig bronz-meccs lejátszásra kerül. A végső győztes egyből kvalifikálja magát az idei világbajnokságra, a többi helyezett pedig VB pontokat kap, amelyet a tavaszi fordulón szerzetekkel összeadnak, az így legtöbbet szerző csapat pedig szintén képviselheti régióját a legrangosabb eseményen. Ebből jól látszik, hogy minden helyezés kulcsfontosságú, senki nem hibázhat, hisz a végső cél mindig a világbajnokság megnyerése

Menetrend

EU LCS:
UOL vs. MSF 17:00

Rögtön egy nagyon kiélezett küzdelem kezdődik az EU LCS rájátszása. Az MSF az utóbbi időben nem feltétlenül nyújtja legerősebb formáját, előfordultak nála megingások bőven. Ugyanez elmondható az UOL-ról is, akik olyan mérkőzéseket adtak el, amit kötelező lett volna lehozniuk. Szakértői szemmel is hihetetlen 1-2 megbotlása ezen csapatoknak, így borzasztóan nehéz ezen ütközet végeredményének kiszámítása. A múltban is nagyon fej-fej mellett haladtak mindig, így 4, de inkább 5 mérkőzést lehet várni. Ha pusztán a papírformára tekintünk, akkor az UOL-nak van igenis nagyobb esélye, hiszen bármennyire is meg-meginognak, nagyobb potenciál rejlik bennük, mind az MSF-ben. Utóbbinál az összhang hiánya sokszor megmutatkozik 1-1 stratégiai döntés vagy csapatküzdelem alkalmával. A szakértői tipp is a legvalószínűbb eredményt tükrözi, ám itt nem is az eredmény a legfontosabb: mutassanak végre olyan játékot mind a ketten, amin látszik, hogy beleadnak apait-anyait és a legjobbat hozzák ki magukból! Szomorú lenne, ha valamelyikük az utóbbi időben egyre gyakoribb mélyrepüléses formában érkezne.
Thanatos-tipp: UOL 3 - 1 MSF

NA LCS:
C9 vs. DIG 21:00

Észak-Amerikát sem kell félteni, ha a mai napra nézünk. Két, jelenleg elég erős NA LCS csapat találkozik majd. A Cloud9-nak ez becsületbeli ügy, hiszen az egyik legnépszerűbb csapatként a régiójukban egyáltalán nem elégedhetnek meg egy 5. – 6. hellyel. A Dignitas számára pedig már az eddigi teljesítmény is kiemelkedőnek számít, viszont az esetleges továbbjutás pedig még több erőt és reményt adhat nekik. Egyikük sem adja majd könnyen magát, ez teljesen biztos. A C9 az alapszakasz során kétszer elverte már a DIG-et, ám mindig szükség volt a 3 mérkőzésre, sosem ment az ilyesmi oly könnyedén. A mai napra is ezt jósolom, és ugyan a C9 papíron el kell hozza ezt a szériát, a DIG-et sem írnám le annyira, hogy ezt egy unalmas küzdelemnek tituláljam. Ez igenis egy nagy csata lesz, az 5 meccs is benne van a szériában, érdemes követni az eseményeket!
Thanatos-tipp: C9 3 – 1 DIG

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv
Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/