Olasz foci

Eredményes lehet-e idén a Zebra-vadászat? - indul a Serie A

  • MVB80

Szombaton 18 órakor az elmúlt hat bajnokságot megnyerő Juventus Cagliari elleni meccsével rajtol a Serie A aktuális idénye.

A nagy kérdés természetesen az, hogy véget ér-e a Juve egyeduralma, amire majd csak május környékén kapunk választ, bár első ránézésre úgy néz ki, a torinóiaknak minden esélyük megvan arra, hogy zsinórban hetedszer is az ő mezükre kerüljön a scudetto.

Bár Bonucci személyében egy igazi vezér távozott, de így sem gyengült a Juve, Bernardeschi, Matuidi és Douglas Costa is nagy fogás, ráadásul Dybala maradt, Buffon ezt az évet még lenyomja, úgyhogy a Zebrák háza táján inkább az az izgalmas kérdés, sikerül-e végre 1996 után ismét BL-t nyerni.

Douglas Costa felturbózhatja a Juve amúgy sem gyenge támadósorát

A Juventus legnagyobb kihívója a Napoli lehet, amelynél a tavalyi garnitúra egyben maradt, márpedig ez nem sok jót ígér az ellenfelek védelmének. A Napoli 94 gólig jutott az előző szezonban, viszont hiába gyűjtött klubrekordot jelentő 86 pontot, így is csak harmadik lett. A scudetto nem tabutéma mostantól, nyilatkozta a klub elnöke, Aurelio De Laurentiis, és a mostani idénynek úgy vág neki a csapat, hogy február 25-e, 12 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

Mivel a négy legerősebb bajnokság automatikusan négy helyet kap a BL-ben a következő szezonban, így az is jól járhat, aki a dobogóról épp lecsúszik. A maradék két BL-helyre a két római és a két milánói csapat pályázik majd.

A Roma hosszú évek óta először megy neki a szezonnak Totti nélkül, és új edző érkezett, a Sassuolóból stabil élvonalbeli csapatot faragó, korábbi Roma-játékos Di Francesco személyében. A klub eladta Szalah-t, Paredest és Rüdigert, a helyükre kipróbált harcosok (Moreno, Gonalons, Kolarov) és ígéretes fiatalok (Karsdorp, Ünder, Pellegrini) jöttek, de a szezon valószínűleg ismét Nainggolanról és Dzekóról szól majd.

A Lazio komoly hadüzenetet küldött a mezőnynek azzal, hogy a Juventust megverte a Szuperkupa-döntőben.

Simone Inzaghi már az előző bajnokságban is nagyon jól összegyúrta a csapatot, amelynek kapitánya, Biglia a Milanban kötött ki, őt a Liverpooltól érkező Lucas Leivának kell majd pótolnia. A Juve ellen duplázó Immobile mellett Milinkovics-Szavics lehet a Lazio húzóembere, aki az előző szezonban is remekelt, hét gólja és tíz gólpassza volt.

A Milan kínai tulajdonosa révén alapos ráncfelvarráson esett át, de ez már régóta rá is fért a csapatra. A már említett Bonucci mellett André Silva, Kessié, Conti vagy a most még sérült Biglia is főszereplő lehet idén, a kérdés az, hogy a csapat hogyan bírja majd el, hogy az EL-ben is virítania kellene valamit. Ha hinni lehet a híreknek, két nagy név még várható, de az idei év valószínűleg inkább még az összeszokásról szól majd a Milannál.

A Milan a Skendija elleni 6-0-val hangolt a bajnokságra

Az Internél az új edző, Spalletti a nyár legnagyobb szerzeménye, bár sokat várnak a Fiorentinától érkezett spanyol irányítótól, Borja Valerótól is. A kék-feketék nagyon jó felkészülési időszakot tudnak maguk mögött, megverték a Bayernt, a Chelsea-t, a Lyont és a Villarrealt is, ráadásul nem érdekeltek a nemzetközi kupában, úgyhogy minden erejükkel a bajnokságra koncentrálhatnak.

A sötét lovak közé tartozik az előző szezonban robbantó, negyedik helyen záró Atalanta, amely több kulcsemberét is elvesztette, a Fiorentina, amely Benassi és a kis Simeone személyében két nagyon tehetséges fiatalt vett, de összességében még így is gyengült, valamint a Torino, ahol nem tudni, végül marad-e a nyár elején még sok helyről csábított Belotti.

Az alsóházban tavaly a Pescara sorsa hamar megpecsételődött, a Palermo is menthetetlennek tűnt, a Crotone viszont csodával határos módon menekült meg, így az Empoli lett a harmadik kieső.

Idén a feljutók közül a története első élvonalbeli idényére készülő Beneventótól és a 49 év után visszatérő SPAL-tól is Crotone-szintű csodára lenne szükség, hogy jövő augusztusban is a Serie A-ra készüljenek.

A fogadóirodák oddsai alapján a Crotone, a Verona, a Cagliari és Nagy Ádám csapata, a Bologna is igen nehéz szezon elé néz, nem kizárt, hogy ahogy tavaly, úgy most is majd az utolsó forduló dönt arról, ki búcsúzik.

A hétvégi fordulóból a DIGI Sport négy meccset közvetít élőben, egyet, a Crotone-Milant pedig a csatorna honlapján lehet követni.

Ki nyeri a Serie A-t?
   
Juventus 1.70
Napoli 4.75
Milan 7.25
Roma 10.75
Inter 12.75
Lazio 56.00
2017-08-19;55
2017-08-20;55