Spanyol foci

Piqué először érezte alsóbbrendűnek a Barcát a Realhoz képest

  • MVB80

Nem kezdte jól a szezont a Barcelona, amely 5-1-es összesítéssel bukta el a spanyol Szuperkupa-döntőt a Real Madrid ellen.

Sejthető volt, hogy Neymar átigazolása zavart hoz az erőbe a Barcelonánál, de a spanyol Szuperkupa-döntő két meccse megmutatta, hogy a katalánoknál a vártnál is komolyabb káosz van.

A Real elleni párharc során mindössze egyetlen gólt sikerült szerezni, azt is egy vitatható büntetőtől, és a csapat semmit nem mutatott abból a kreatív, látványos játékból, ami az elmúlt évtizedben olyan eredményessé tette a Barcát.

Feltűnő volt, hogy Lionel Messi sem igazán találta a helyét, egyetlen játszótársa Luis Suárez lehetett volna, de az uruguayi csatár sem volt valami veretes formában, a visszavágón ráadásul látványosan el is ment a kedve.

Benzema gólt lőtt a visszavágón, igaz, nem Piqué, hanem Umtiti mellől

Pedig a felkészülés során a Bajnokok Kupája keretein belül már összecsapott egymással a két ősi rivális, és akkor a Barca villámrajtot véve 3-2-re nyert, abban a sikerben Neymar két gólpasszával komoly szerepet játszott.

Neymar távozása után jött ugyan honfitársa, a 40 millióért megvett Paulinho, de védekező középpályásként ő sem nyújt majd megoldást a gondokra, úgyhogy az új edzőnek, Ernesto Valverdének alaposan bele kell húznia, ha nem akar csúnyán megégni az első évében.

„Az elmúlt kilenc év alatt most először éreztem alsóbbrendűnek a csapatot a Realhoz képest. Ez nem a legjobb időszak sem a klub, sem a csapat életében. A Real jelenleg jobb nálunk, de hosszú még a szezon, van idő a fejlődésre” – ismerte el önkritikusan Gerard Piqué.

A spanyol válogatott védő Messihez hasonlóan már 30 éves, Andrés Iniesta 33, Ivan Rakitic 29, de elvileg már úton van a felmentő sereg, legalábbis Pep Segura, a Barca általános igazgatója úgy fogalmazott, hogy Ousmane Dembélé és Philippe Coutinho szerződtetéséhez is közel áll a klub.

Tudjuk, hogy meg kell erősítenünk a klubot, és az elkövetkező napokban ezen ügyködünk majd. A két játékos megszerzéséhez közel állunk, de amíg nincs minden elrendezve, addig konkrétumokkal nem szolgálhatok. Reménykedünk, hogy végül mindketten Barca-mezt húznak”

– nyilatkozta Segura.

Hans-Joachim Watzke, a Dortmund vezérigazgatója ugyanakkor azt mondta, egy millimétert sem haladt előre Dembélé ügye. „Fogalmam sincs, hogy Segura miért nyilatkozta azt, hogy közel vannak a játékos leigazolásához. Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy kissé megszédült a Szuperkupa-döntő után”.

Akármi is lesz a Coutinho- és Dembélé-ügy vége, a Barcának vasárnap még nélkülük kell pályára lépnie a bajnokság első fordulójában a Real Betis ellen.

Az utolsó öt hazai meccsén kétszer 4-2-re, egyszer 6-2-re, 4-0-ra és 3-1-re verte el a Barca a sevillaiakat, úgyhogy a mostani kudarc ellenére nincs mitől félnie az idénynyitótól.

1x2    
Barcelona Döntetlen Betis
1.10 8.50 18.00