Európa Liga

Egy lépéssel közelebb került a csoportkörhöz a Videoton

A Videoton FC gól nélküli döntetlent ért el a szerb Partizan Beograd vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

Fotó: vidi.hu

Bár a fogadóirodák egyértelműen a szerb bajnokot favorizálták a mérkőzés előtt, több olyan tényezőről is beszámoltunk, amelyek inkább a Videoton számára voltak kedvezőbbek. Az üres lelátók előtt megrendezett mérkőzésen végül azt kaptuk, amit várni lehetett, óvatos csapatokat és kevés helyzetet.

Nem kezdett rosszul a Videoton az első félidőben, de az idő előrehaladtával a Partizan fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását, igaz, komoly nyomás alá nem tudta helyezni a magyar csapatot. A fehérváriak számára leginkább az okozott kellemetlenséget, hogy Anel Hadzic majd Marko Scsepovics is megsérült, így Marko Nikolicsnak két kényszerű cserét is eszközölnie kellett még az első játékrészben.

A fordulás után valamelyest felélénkült a találkozó, mindkét oldal előtt adódtak lehetőségek, de a körmünket azért nem kellett lerágni. A Partizan Djurdjevics révén a 69. percben megszerezte a vezetést, de a játékvezető szabálytalanság miatt - jogosan - érvénytelenítette a találatot.

A Videoton egy Nego-lövéssel és egy Juhász-fejessel tudott veszélyeztetni, sőt,  kis híján az utolsó pillanatokban a győztes gólt is megszerezte, a mérkőzés legnagyobb helyzete Pátkai nevéhez fűződött, de a középpályás lövését Sztojkovics kapus bravúrral hárítani tudta.

A 0-0-s végeredmény egyáltalán nem számít rossz eredménynek a Videoton számára, ugyanakkor igen veszélyes állás is, hiszen a visszavágón mindenképpen nyerni kell a továbbjutáshoz.

A gól nélküli döntetlen egyben azt is jelentette, hogy győztes tippet hoztatok össze, hiszen a meccs előtt meghirdetett szavazásunkon a 2,5 gól alatti gólszám lett a befutó tipp, ami 1.70-es szorzót kínált a   -n. 

Partizan Beograd (szerb)-Videoton FC 0-0
Európa Liga-selejtező, 4. forduló, első mérkőzés
Belgrád, 100 néző, v.: John Beaton (skót)
sárga lap: Rádin (20.), illetve Pátkai (25.), Henty (46.), Fiola (52.), Szolnoki (55.)
Partizan Beograd: Stojakovics - Vulicevics, N. Miletics I., Ostojics, N. Miletics II. - Jankovics (Djuricskovics, 78.), Jevtovics, Rádin, Soumah (Ilics, 66.) - Djurdjevics (Jovanovics, 80.), Tawamba
Videoton FC: Kovácsik - Szolnoki, Juhász, Fiola, Stopira - Nego, Hadzic (Géresi, 32.), Pátkai, Henty (Maric, 77.) - Scsepovics (Szabó B., 43.), Lazovics
Jegyzőkönyv: MTI
[2600476] 2017-08-17 21:00:00 Partizan Belgrad - Videotonx;