Európa Liga

A szerbek szerint gond van a Vidi legnagyobb sztárjával

Szerb szurkolói értesülések szerint Danko Lazovics nem akar pályára lépni egykori csapata ellen.

Lazovics kapcsán meredek pletyka röppent fel

Csütörtök este 21 órától meccsel egymással a Partizan Belgrád és a Videoton az Európa Liga selejtezőjének utolsó körében. A tét természetesen óriási, hiszen mindkét klub életében nagy dolognak számítana a csoportkörös szereplés, ráadásul mindkét oldalon úgy vélekednek, hogy verhető ellenfelet kaptak.

A bukmékerek szerint a szerb bajnok egyértelműen esélyesebb az első meccsen, ugyanakkor ahogy arról már korábban írtunk, néhány tényező inkább a Videoton mellett szól.

1x2    
Partizan Belgrád Döntetlen Videoton
1.80 3.30

3.95

Az UEFA büntetése miatt a meccset például zárt kapuk mögött játsszák, vagyis a félelmetes Partizan-tábor csak a stadionon kívül buzdíthatja a hazaiakat.

Az is kulcstényező lehet, hogy a Videotont irányító Marko Nikolics tavaly még a Partizant vezette bajnoki címre és kupagyőzelemre, vagyis kiválóan ismeri az ellenfelet. A Videoton keretében Danko Lazovics és Marko Scsepovics személyében két korábbi Partizan-játékost is találunk, vagyis tényleg nem kellett videókat nézegetni az interneten, hogy feltérképezzék a belgrádiakat.

A szerb közösségi média néhány szurkolói tömörülése viszont éppen ebbe kapaszkodik. A Videoton három szerb légiósa természetesen beszédtéma a fórumokon. Nikolics kapcsán nehezen bocsájtják meg a szurkolók, hogy derült égből villámcsapásként lelépett a bajnokcsapattól, így az ő motivációját nem kérdőjelezik meg.

Viszont egy Partizan-ultracsoport azt írja, Danko Lazovics nem akart pályára lépni nevelőklubja ellen, de a Videoton vezetősége emiatt a kirúgással fenyegette meg.

Marko Scsepovicsról - aki korábban a Partizan csapatkapitánya is volt - pedig megjegyzik, hogy a legutolsó Vidi-meccsen sérülés miatt nem játszott, és abban gondolkoznak, hogy csütörtökön sem fog.

Első ránézésre nem tűnik túl hihetőnek ez a Lazovics-sztori, mindenesetre néhány óra múlva a támadó a pályán bizonyíthatja, hogy vérbeli profi, aki érzelmeit félretéve a Videoton sikeréért tehet sokat.

[2600476] 2017-08-17 21:00:00 Partizan Belgrad - Videotonx;