Spanyol foci

A Real esélyt sem adott a fordításra a Barcelonának

  • MVB80

A Real Madrid nyerte a Spanyol Szuperkupát, miután hazai pályán is legyőzte a Barcelonát.

Kétgólos előnyből, viszont Cristiano Ronaldo nélkül várta a hazai pályán esedékes visszavágót a Real Madrid a Spanyol Szuperkupa-döntőben. Zinedine Zidane eltiltás miatt nem számíthatott a portugál gólzsákra, és két gyenge formában lévő sztárja, Benzema és Bale közül a walesit hagyta a kispadon.

Így kezdte a meccset a Real

Még labdához sem ért minden játékos, amikor a 4. percben az első meccsen is eredményes Marco Asensio szerzett hatalmas gólt, még nagyobbat, mint a Nou Campban, pedig az sem volt kicsi.

A Barca nem nagyon találta a játékát, Messi mélyen visszalépett a labdákért, elöl így csak Suárez maradt, a neki szánt íveléseket pedig szinte mindig lehalászták a madridi védők. A katalánok egyetlen lehetőségénél Messi próbálta meg elhúzni a labdát Navas mellett, de éles is volt a szög, és jól is mozdult ki a hazaiak kapusa.

A Real már jóval közelebb került a második gólhoz, előbb egy labdaeladás után Benzema passza után Lucas Vázquez döngette meg a kapufát, majd ismét veszélyes helyen adta el a labdát a Barca, és Marcelo beadása után az elalvó Umtitit megelőzve Benzema növelte a spanyol bajnok előnyét.

A tetszhalott állapotban szédelgő Barcelona akkor adott életjelet, mikor a második félidő hetedik percében Varane hibája után Messi került ziccerbe, el is emelte a labdát Navas fölött, de a léc kisegítette a Realt.

A madridiak nem törték magukat, de nem is nagyon kellett, hiszen összesítésben négygólos előnyben voltak, a Barcának pedig semmi nem jött össze, a Messi lövése után Navas által kiütött labdát például Suárez a bal kapufára bólintotta.

A Realnál Zidane becserélt két nyári igazolást, Theo Hernández és Dani Ceballos is első tétmeccsén szerepelt új csapatában, és a végén együtt ünnepelhettek a többiekkel, mivel a madridiak 5-1-es összesítéssel nyerték meg a Spanyol Szuperkupát.

Aki velünk tartott, és úgy érezte, 3,5 gólnál kevesebb esik a meccsen, az majdnem a dupláját nyerhette a feltett tétnek a  -n. 

[2504458] 2017-08-16 23:00:00 Real Madrid - Barcelonax;