Átigazolás

A Juve okosan lecsapott a PSG klasszisára

  • MVB80

Blaise Matuidi szinte diszkontáron, 20 millió euróért érkezik az olasz bajnokhoz.

A Serie A-t letarolta az elmúlt években a Juventus, hiszen hat bajnokságot nyert egymás után, úgyhogy most már az európai diadal a klub célja.

A Zebrák 2015-ben és idén is BL-döntőt játszottak, de előbb a Barcelonától (1-3), majd a Real Madridtól (1-4) kaptak ki, és továbbra is csak két BEK/BL-sikernél tartanak (1985, 1996).

Bár egy vezért elvesztett a csapat a Milanhoz igazoló Leonardo Bonucci személyében, így is elég jól helyezkedett a klub az átigazolási piacon, hiszen megszerezte Federico Bernardeschit, Wojciech Szczesnyt, Mattia De Scigliót, Rodrigo Betancourt-t és Douglas Costát.

A legújabb igazolás Párizsból érkezik, a PSG kénytelen megszabadulni pár nagy névtől Neymar érkezése miatt, és a Juve ezt okosan használta ki.

A 30 éves, 58-szoros francia válogatott középpályás Blaise Matuidi már átesett az orvosi vizsgálaton, vagyis csak az aláírás választja el attól, hogy a Juventus játékosa legyen.

Neymar helyett Dybala és Higuaín lesz a csapattársa

Az olasz klub 20 millió eurót fizethet érte, ami nagyon jó üzletnek tűnik, egyrészt azért, mert Matuidi nemcsak a párharcokban erős, hanem a labdával is jóban van, másfelől azért, mert a Barcelona például 40 millió eurót fizetett az ugyanezen a poszton játszó Paulinhóért.

Az olasz lapok szerint Matuidi 3,5 millió eurót keres majd Torinóban, és ahogy a lenti ábra is mutatja, Massimiliano Allegrinek elég komoly lehetőségei lesznek az idei szezonban is, ami semmit jót nem ígér a Serie A csapatainak.

1x2    
Juventus Döntetlen Cagliari
1.15 7.00 15.00
Fogadási határidő: 08.19 18:00