Bajnokok Ligája

Képes lehet még egy bravúrra az újonc?

  • MVB80

A szerdai BL-párosítások közül a Napoli-Nice párharc ígéri a legtöbb izgalmat.

1960 márciusában, vagyis 57 és fél éve játszott utoljára a legrangosabb nemzetközi kupában a Nice csapata, amely akkor a Bajnokcsapatok Európa Kupájának negyeddöntőjében 6-3-as összesítéssel esett ki a későbbi győztes, Puskás Ferenccel és Alfredo di Stéfanóval felálló Real Madrid ellen.

Ma már Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, amelyben a francia csapat újoncként máris bemutatott egy bravúrt, hiszen az előző körben kiverte azt az Ajaxot, amely EL-döntőt játszott a Manchester United ellen májusban.

A legutóbbi idényben 11 gólig jutó Plea (jobbra) lehet a Nice reménysége Balotelli hiányában

A főtáblára jutásért újabb nagy dobás kellene a nizzaiaktól, mivel az olasz bajnokság leggólerősebb csapata, a százas határt ostromló Napoli vár a franciákra.

A két csapat 2015-ben és 2016-ban is találkozott egymással felkészülési meccsen, elsőre 3-2-re nyert a Nice, majd a Napoli egy 3-0-val vágott vissza. A 2015-ös találkozó előtt a két csapat szurkolói az utcán harcoltak egymással, úgyhogy biztonsági okokból a nápolyi meccsre nem árultak jegyet a nizzaiak számára.

Nem csak a szurkolóikat kell nélkülözniük a franciáknak, hanem a csapat két legnagyobb sztárját, Mario Balotellit és a nyáron igazolt Wesley Sneijdert is.

Az olasz fenegyerek még az Ajax elleni combsérüléséből lábadozik, míg Sneijder egyelőre nincs megfelelő fizikai állapotban.

A Nice nem kezdte jól a bajnokságot, a Saint-Étienne-től és a Troyes-tól is kikapott, de egy BL-bravúr feledtetné az otthoni botlásokat.

A Napoli keretében nem volt nagy mozgás a nyáron, az összes fontos játékos maradt, és ez az összeszokottság még sokat érhet. Az előzetesen megadott kezdőben nincs nagy meglepetés, elöl a José Callejón, Dries Mertens, Lorenzo Isigne hármas rohamoz majd, akiket Marek Hamsik támogat a középpályáról, mellette pedig Allan és Jorginho feladata lesz a labdák megszerzése.

Felmerült, hogy Allan helyén esetleg Piotr Zielinski kezdhet, de tavaly a fontos meccseken Sarri mindig Allanra voksolt, úgyhogy ez a tendencia várhatóan most is folytatódik.

Ami fogadói szempontból fontos lehet, a Napoli utolsó három BL-meccsén mindig született legalább három gól, és a hazaiakat ismerve biztos erőteljesen támadnak majd, kérdés, a Nice-nek mennyi ereje marad kontrákat vezetni.

[2600448] 2017-08-16 20:45:00 Napoli - Nicex;