Európa Liga

Harcos mérkőzésre számítok a Partizan ellen - Juhász Roland

A Vidi az utolsó három meccsén nem kapott gólt, a csapatkapitány reméli, hogy Belgrádban sem kapitulál a gárda.

Juhász harcos mérkőzésre számít a Partizan ellen. - Fotó: vidi.hu

Már csak egyet kell aludni, s jön az idei szezon legfontosabb magyar vonatkozású párharcának első felvonása, hiszen csütörtökön az Európa Liga playoffkörében a Videoton a Partizan Belgrád ellenfele lesz a szerb fővárosban. Mielőtt a székesfehérvári futballisták délnek vették volna az irányt, a vidi.hu a csapatkapitánnyal, Juhász Rolanddal készített interjút.

"Harcos két mérkőzésre számítok a Partizan elleni Európa Liga rájátszásban. Véleményem szerint a két együttes nem esik majd egymásnak, szerintem az első találkozón mi is és ellenfelünk is óvatosan fog futballozni. Marko Nikolics nagyon aprólékosan, minden részletre kiterjedően felkészített bennünket a Partizanból. Semmiképp sem szeretnénk abba a hibába esni, mint a Bordeaux elleni első meccsen, amikor nem úgy kezdtük a találkozót, ahogy kellett volna.

Az utolsó három meccsünkön nem kaptunk egy gólt sem, bízom benne, hogy ez a jó sorozatunk nem szakad meg csütörtök este Belgrádban sem. Emellett mindenképp gólt szeretnénk lőni idegenben, hiszen épp a Bordeaux ellen tapasztalhattuk azt meg, hogy mennyire fontos egy ilyen párharcban az idegenben szerzett gól. Nem az első tétmeccsem lesz, amelyet zárt kapuk mögött kell lejátszanom. Nem szeretem az ilyen találkozókat, hiszen a labdarúgás a nézőkért, a szurkolókért van, nélkülük nem az igazi ez a játék. Hét évvel ezelőtt az Anderlechttel játszottam már BL-rájátszásban meccset a Partizan otthonában, úgyhogy tudom, milyen hangulat várt volna ránk, ennek ellenére is azt mondom, hogy szívesebben játszottam volna úgy, mint egy majdnem teljesen üres stadionban" - nyilatkozta Juhász Roland.

1x2    
Partizan Belgrád Döntetlen Videoton
1.70 3.55 4.25

Noha maximum 100 vendégszurkoló - hazai pedig egy sem - lesz a Partizan Stadionban, a harcos meccset a bíró személye is garantálja, hiszen a 35 éves John Beaton vezeti majd a találkozót. A skót játékvezető pedig engedi a kemény futballt, bár a hétvégi Rangers-Hibernian ütközetet kilenc sárga és egy piros lappal hozta le.

A mérkőzés szorzói múlt hét óta nem változtak, továbbra is a Partizan az esélyesebb, de már közel sem annyira, mint a sorsolást követően. A szerbek egyébként gödörben vannak, hiszen az Olimpiakosz elleni BL-kiesést követően hazai pályán hatalmas meglepetésre kikaptak az FK Vozdovac gárdájától 3-1-re, míg hétvégén csak a 89. percben szerzett góllal győzték le a Vojvodinát.

Ez a szereplés egyébként kísértetiesen hasonlít a belgrádiak 2011-2012-es idénykezdetére, amikor is a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában elvéreztek a Genk ellen, majd a náluk jóval gyengébb, félamatőrnek számító ír Shamrock Roversszel szemben maradtak alul az EL playoffkörében. Az írek elleni párharc alatt pedig kikaptak a szerb bajnokságban, méghozzá az azóta már évek óta másodosztályú FK Sloboda Uzice gárdájától.

[2600476] 2017-08-17 21:00:00 Partizan Belgrad - Videotonx;