Bajnokok Ligája

Klopp visszatér Németországba, gondban lehet a Liverpool

A Bajnokok Ligája selejtezőjének egyik legizgalmasabb párharca a Hoffenheim és a Liverpool csatája lehet.

A nem bajnoki ág egyik legimpozánsabb meccsét vívja a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Bundesliga és a Premier League legutóbbi kiírásának negyedik helyezettje. A bukmékerek szerint a németországi odavágón a Liverpool az esélyesebb, de az angolok győzelme is bőven kettes szorzó felett fizet.

1x2    
Hoffenheim Döntetlen Liverpool
2.95 3.30 2.15

A lábakban már mindkét oldalon van tétmeccs, hiszen a hétvégén a Hoffenheim a Német Kupában, a Liverpool pedig a Premier League-ben kezdte meg az idényt. Az idényeleji formát azonban jól jelzi, hogy a németek csak 1-0-ra tudtak nyerni a harmadosztályú Erfurt ellen, míg a Liverpool három gólt kapva remizett a Watford otthonában.

Természetesen mindkét klub számára rendkívül fontos a Bajnokok Ligája-szereplés, de a Liverpool soraiból Jürgen Kloppnak több emberét is nélkülöznie kell majd. Adam Lallana, Daniel Sturridge, Danni Ings és a Barcelonával hírbe hozott Coutinho sincs ott a keretben - márpedig a fentiek közül hárman meghatározói emberei voltak a tavalyi csapatnak.

Ha kíváncsi, milyen kombit raktunk a BL-selejtezőkre, kattints ide!

A hazaiaknál valamivel jobb a helyzet, bár közel sem tökéletes. A hírek szerint Serge Gnabry csak a kispadon kezdhet, miután az U21-es Eb miatt sokat kihagyott az alapozásból, de például Szalai Ádám is sérüléssel bajlódott az utóbbi napokban, így az ő szereplése is kérdéses.

A két csapat egyébként még soha nem találkozott egymással, ezért nehéz támpontokat találni. A Liverpool viszont a felkészülés során több német csapattal is meccselt, ami nyújthat némi segítséget: Kloppék a Herthát (3-0) és a Bayern Münchent (3-0) is simán verték, igaz ezzel önmagában most sokra nem mennek, mindenesetre bizakodva várhatják a Hoffenheim elleni ütközetet. A hazaiak tavalyi csapatából Niklas Süle és Sebastian Rudy eladása komoly érvágást jelenthet a Hoffenheimnek, amely nemzetközi szinten sem számít valami rutinos rókának.

tippmixpro.hu

A Tippmixprón ezt a találkozót választották a nap meccsének, a statisztikákból pedig kiderül, hogy a fogadások 74 százaléka a Liverpool sikerét várja és csupán 5 százalék próbálkozott meg a Hoffenheim győzelmével.

Vajon igaza lesz a többségnek?

[2600449] 2017-08-15 20:45:00 Hoffenheim - Liverpoolx;