Spanyol foci

Kell aggódnia Zidane-nak C. Ronaldo hiánya miatt?

Öt mérkőzést kell lejátszania a Real Madridnak Cristiano Ronaldo nélkül, korábban általában sikerült megoldani a helyettesítését.

Cristiano Ronaldo alighanem már megbánta, hogy a Barcelona elleni Szuperkupa-döntőn szerzett látványos gólja után úgy döntött, lekapja a mezét, és megmutatja kidolgozott felsőtestét a Nou Camp közönségének.

A mezlevétel is hozzájárult ugyanis a kiállításhoz, ami miatt Ronaldo a Szuperkupa visszavágója mellett a bajnokság első négy fordulójában sem játszhat. Ha minden így marad, és nem csökkentik az eltiltását, akkor Ronaldónak a Deportivo, a Valencia, a Levante és a Real Sociedad elleni bajnokikat kell majd kihagynia.

A helyzet annyiban biztos nem éri majd váratlanul Zinedine Zidane-t, hogy a francia edző nagy híve a rotálásnak, és az előző szezonban is többször pihenőt adott Ronaldónak, aki kilenc bajnokit hagyott ki.

Ami némileg nehezíti most a helyzetet, hogy nincs már Álvaro Morata, aki tavaly beugróként rendre jól teljesített, 15 gólnál állt meg, de a nyáron 65 millió euróért elment a Chelsea-be.

Szintén nem ad optimizmusra okot, hogy bár a Real idén nyáron a felkészülési meccseket is számolva hat alkalommal lépett pályára, a Karim Benzema, Gareth Bale duó azonban egyetlen gólt sem szerzett.

Az viszont kiderült, hogy Iscóban és Marco Asensióban bízhat Zidane, előbbi ugyanazt az agilis játékot hozza, ami tavasszal nagyon sokat ért a játéknak, a 21 éves középpályás pedig tavaly három fölényes győzelemben is főszerepet játszott (Deportivo 6-2, Real Sociedad 3-0, Granada 4-0), amikor Ronaldo nem volt a keretben.

Zidane számára nem lesz teljesen új szituáció, hogy nem számíthat legjobb góllövőjére

Idén pedig ott folytatta, ahol az előző szezonban abbahagyta, és egy újabb debütálását tette emlékezetessé egy óriási góllal.

A felkészülés során a Nikolics Nemanjával felálló MLS All Stars ellen a mezőny legjobbjának megválasztott Borja Mayoral is szerephez juthat Ronaldo eltiltása alatt, a 20 éves támadó a MU és a Barca elleni Szuperkupa-döntőkben nem volt kerettag, de a hazai ellenfelek ellen jobb eséllyel pályázik erre.

Azt se felejtsük el, hogy az átigazolási szezonból még két hét hátra van, úgyhogy nem kizárt, hogy érkezik még előre valaki, bár a korábban naponta emlegetett Kylian Mbappét jelenleg a PSG-vel boronálja össze a sajtó.

6-2, 2-1, 3-0, 3-0 – ezek az eredmények születtek legutóbb a Depor, Valencia, Levante, Real Sociedad négyes ellen, úgyhogy remegnie azért nem kell a címvédőnek az első négy fordulóban, főleg, hogy a Barca és a MU elleni meccseken már megszokhatták a játékosok, hogy Ronaldo nincs a pályán.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Barcelona
2.30 3.70 2.65